Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Πρόστιμο στο Twitter για τη μη αφαίρεση απαγορευμένου περιεχομένου

Ρωσία: Πρόστιμο στο Twitter για τη μη αφαίρεση απαγορευμένου περιεχομένου

«Η συχνότητα με την οποία το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αφαιρεί τις απαγορευμένες πληροφορίες δεν είναι ικανοποιητική», ανέφερε τότε η αρμόδια ρυθμιστική αρχή ενώ το δικτυο κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασε ανησυχίες για την προστασία της ελευθερίας του λόγου

Πρόστιμο ύψους 3,2 εκατ. ρουβλίων ( που αντιστοιχεί σε 42.011 δολάρια) στο Twitter επέβαλε δικαστήριο στη Ρωσία την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, επειδή σύμφωνα με τις αρχές το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν διέγραψε περιεχόμενο από την πλατφόρμα του το οποίο ήταν απαγορευμένο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Αποκλεισμός

Στη διάρκεια του Μαρτίου, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι είχε επιβραδύνει την ταχύτητα του Twitter στη Ρωσία και στις 16 Μαρτίου απείλησε με αποκλεισμό των υπηρεσιών του σε διάστημα ενός μηνός, εξαιτίας περιεχομένου που σχετίζεται από την πορνογραφία έως τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.
«Η συχνότητα με την οποία το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αφαιρεί τις απαγορευμένες πληροφορίες δεν είναι ικανοποιητική», ανέφερε τότε η αρμόδια ρυθμιστική αρχή.
«Τα δύο τρίτα του περιεχομένου που είναι επιβλαβές για τα παιδιά παραμένει στο Twitter».

Η αιτιολογία

Σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή, είναι ανεπίτρεπτο να βλέπει νέες αναρτήσεις που περιέχουν παιδική πορνογραφία, προπαγάνδα για αυτοκτονίες και πληροφορίες για χρήση και διακίνηση ναρκωτικών στο Twitter.
Το Twitter από την πλευρά του εξέφρασε ανησυχίες αναφορικά με την ελευθερία λόγου και αρνήθηκε ότι επιτρέπει στην πλατφόρμα του να γίνεται μέσο για να ενθαρρύνονται παράνομες συμπεριφορές.
Το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιείται ευρέως από τους αντιπάλους της κυβέρνησης Putin και κυρίως από τον βασικό επικριτή του Κρεμλίνου Alexei Navalny.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης