Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαση λόγω covid η Βραζιλία – Νέο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων - Ξεφεύγει και η Αργεντινή

Κόλαση λόγω covid η Βραζιλία – Νέο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων - Ξεφεύγει και η Αργεντινή
Ολοένα και πιο νέοι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ στην Χιλή
Σχετικά Άρθρα

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα «χτυπά» τη Λατινική Αμερική το β’ κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού, με την Βραζιλία να βρίσκεται πραγματικά στο κόκκινο.
Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκε νέο ρεκόρ θανάτων από τον κορωνοϊό, καθώς καταγράφηκαν 4.249 νεκροί.
Για δεύτερη φορά μέσα σε αυτήν την εβδομάδα, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 4.000.
Συνολικά η Βραζιλία μετρά 345.025 νεκρούς και πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι αν συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί θανάτων, τότε δεν αποκλείεται η Βραζιλία να ξεπεράσει ακόμα και τις ΗΠΑ σε αριθμούς θυμάτων λόγω του κορωνοϊού..
Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι η Βραζιλία λόγω της πολιτικής που ακολουθεί ο πρόεδρος Jair Bolsonaro δεν διαθέτει μια εθνική, ενιαία στάση απέναντι στην πανδημία με αποτέλεσμα η κάθε πόλη και Πολιτεία να λαμβάνει κατά το δοκούν μέτρα, στα οποία συνήθως αντιτίθεται ο Bolsonaro, τη στιγμή που το σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει από τον όγκο των περιστατικών που οφείλεται και σε μια νέα παράλλαξη του ιού που θεωρείται άκρως μεταδοτική και θανατηφόρα σε σχέση με το αρχικό στέλεχος.
Υπό αυτά τα δεδομένα, πολλοί εκτιμούν ότι ο Απρίλιος θα είναι ακόμα πιο θανατηφόρος από τον Μάρτιο, όταν και καταγράφηκαν πάνω από 66.000 θάνατοι, αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας.
Ήδη σε πολλές περιοχές τα πτώματα μεταφέρονται ακόμα και με σχολικά λεωφορεία, ενώ κηδείες γίνονται και κατά τις νυχτερινές ώρες για να προλαβαίνουν τον ρυθμό των νεκρών.
Σημειώνεται πως το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν και 86.652 νέες μολύνσεις, με το σύνολο των κρουσμάτων να υπολογίζεται σε πάνω από 13 εκατομμύρια.

Αργεντινή: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων για τρίτη συνεχόμενη ημέρα

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, η Αργεντινή κατέγραψε ρεκόρ κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο.
Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκαν 23.683 μολύνσεις, με το σύνολό τους να φθάνει τις 2.473.751 ενώ αναφέρθηκαν οι θάνατοι άλλων 290 ασθενών.
Συνολικά η Αργεντινή 57.122 νεκρούς.
Στην επαρχία του Μπουένος Άιρες, επίκεντρο της πανδημίας, επιβεβαιώθηκαν 14.390 κρούσματα με το σύνολό τους να φθάνει τα 1.049.980.
Ως προς την εκστρατεία ανοσοποίησης, που ξεκίνησε την 29η Δεκεμβρίου, έχουν χορηγηθεί 4.879.653 δόσεις εμβολίων.

Χιλή: Νέοι στις ΜΕΘ

Πολύ περισσότεροι είναι πλέον οι ασθενείς με την COVID-19 κάτω των 39 ετών που χρειάζεται να διασωληνωθούν και να εισαχθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) στη Χιλή σε σχέση με τους άνω των 70, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της Χιλής.
Η εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης – που άρχισε στη Χιλή την 3η Φεβρουαρίου κι έχει επιτρέψει να χορηγηθεί τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου τους σε 7,2 εκατ. ανθρώπους – και η εμφάνιση παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορωνοϊού εξηγούν την αλλαγή αυτή.
Ο εμβολιασμός άρχισε από τους ηλικιωμένους και ως χθες είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση 932.907 πολίτες της χώρας άνω των 60 ετών.
Σκοπός της κυβέρνησης είναι να έχουν ανοσοποιηθεί 15,2 εκατομμύρια άνθρωποι – το 80% του πληθυσμού της Χιλής – μέχρι την 30ή Ιουνίου.
Σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τη διασπορά του ιού, οι αρχές έχουν λάβει περιοριστικά μέτρα και έχουν κλείσει τα σύνορα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης