Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Η ακροδεξιά πολιτικός Marine Le Pen θα είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2022

Γαλλία: Η ακροδεξιά πολιτικός Marine Le Pen θα είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2022
Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος Macron νίκησε τη Le Pen στις εκλογές του 2017

Η Γαλλίδα ακροδεξιά πολιτικός Le Pen είπε σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 9/ 4 ότι θα θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές της χώρας του 2022.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος Macron νίκησε τη Le Pen στις εκλογές του 2017.

Τι αναφέρουν οι δημοσκοπήσεις

Η ακροδεξιά επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού κοντράρει στα ίσα τον Γάλλο Πρόεδρο στην πρόθεση ψήφου εξασφαλίζοντας ποσοστό 26.5% στον πρώτο γύρο της αναμέτρησης του ερχόμενου χρόνου, αλλά θα έχανε με 12% ψήφους διαφορά στον δεύτερο, αν στήνονταν τώρα οι κάλπες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ipsos για το L’ Obs και το Franceinfo.
Μια άλλη δημοσκόπηση της Harris Interactive που έγινε για την εφημερίδα L'Opinion είχε δείξει ότι η Le Pen θα κέρδιζε τον πρώτο γύρο με ποσοστό 26-27% των ψήφων.
Η Le Pen είχε χάσει με διαφορά 32% στις προεδρικές εκλογές του 2017 από τον Macron στη δεύτερη αποτυχημένη προσπάθειά της να εκλεγεί Πρόεδρος.
Αλλά με την κριτική που ασκείται στον Macron για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού και σχεδόν συντετριμμένο το παραδοσιακό δικομματικό σύστημα της Γαλλίας η Le Pen εμφανίζεται αποφασισμένη να γίνει πρόεδρος της χώρας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης