Τελευταία Νέα
Διεθνή

Confindustria: Η αβέβαιη ανάβαση της ιταλικής οικονομίας από την άβυσσο

Confindustria: Η αβέβαιη ανάβαση της ιταλικής οικονομίας από την άβυσσο
Η ιταλική οικονομία παρουσίασε μεταπολεμικό ρεκόρ ύφεσης, 8, 9% το 2020
Σχετικά Άρθρα

Ρυθμούς ανάπτυξης 4,1% το 2021 και 4,2% το 2022 θα παρουσιάσει η ιταλική οικονομία, που πλήττεται από την υγειονομική κρίση σε μια «αβέβαιη ανάβαση από την άβυσσο», όπως ανέφερε ο επιχειρηματικός σύνδεσμος της χώρας, Confindustria.
Η ιταλική οικονομία παρουσίασε μεταπολεμικό ρεκόρ ύφεσης, 8, 9% το 2020 με την Confindustria να επισημαίνει, πως όσο υψηλές και να είναι οι εκτιμήσεις για την πορεία του ρυθμού ανάπτυξης, δεν θα αντισταθμιστούν οι απώλειες του προηγούμενου έτους.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ιταλική οικονομία αναμένεται να καλύψει το τραύμα που άνοιξε η πανδημία στα τέλη του 2022.
Η εθνική επιχειρηματική ένωση προειδοποίησε, ωστόσο, ότι οι εκτιμήσεις της βασίστηκαν στις προσδοκίες για πρόοδο όσον αφορά στους εμβολιασμούς τόσο στην Ιταλία όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη και εξαρτώνται από το ότι ο κορωνοϊός «αντιμετωπίζεται με αποτελεσματικό τρόπο».

Μεγάλη αβεβαιότητα

«Δεδομένης της μεγάλης αβεβαιότητας οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τις εκτιμήσεις του ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) είναι υψηλοί, τόσο ανοδικοί όσο και αρνητικοί», αναφέρεται στην έκθεση της Confindustria.
Στην έκθεση επικαιροποιούνται επί τα χείρω κατά 0,7% οι προβλέψεις Οκτωβρίου 2020 για το 2021 λόγω της ασθενέστερης από το αναμενόμενο ανάπτυξης το τελευταίο τρίμηνο του 2020 και τους πρώτους τρεις μήνες του 2021.
Βάσει των ίδιων στοιχείων, το έλλειμμα της Ιταλίας αναμένεται να διαμορφωθεί στο 7,8% του ΑΕΠ φέτος και στο 4,8% το 2022.
Οι αυξήσεις των κρατικών δαπανών για τη στήριξη της οικονομίας οδήγησαν το έλλειμμα της χώρας στο 9,5% του ΑΕΠ στα τέλη του 2020.
Η Ιταλία έχει καταγράψει περισσότερους από 113.000 θανάτους από Covid – 19 από το ξέσπασμα της πανδημίας που εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους.
Η κυβέρνηση του Mario Draghi αναμένει ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 4,1% φέτος και 4,3% το 2022, ανέφεραν τρεις πηγές στο Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης