Τελευταία Νέα
Διεθνή

Covid19: Πάνω από 560.000 οι νεκροί σε Βραζιλία, Μεξικό – Έρευνα κατά Bolsonaro

Covid19: Πάνω από 560.000 οι νεκροί σε Βραζιλία, Μεξικό – Έρευνα κατά Bolsonaro
Η Γερουσία της Βραζιλίας θα διενεργήσει έρευνα για τα λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησης
Σχετικά Άρθρα

Ανεξέλεγκτο παραμένει το β’ κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού στη Λατινική Αμερική και ιδιαίτερα στη Βραζιλία, η οποία αποτελεί την πλέον πληττόμενη χώρα της περιοχής.
Το τελευταίο 24ωρο, η Βραζιλία ανακοίνωσε 35.785 κρούσματα και 1.480 θανάτους, μετρώντας συνολικά 354.617 νεκρούς επί συνόλου 13,5 εκατομμυρίων και πλέον μολύνσεων.
Με τα νοσοκομεία να τελούν υπό κατάρρευση και με το να μην υπάρχει μια κοινή, εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς πόλεις και Πολιτείες λαμβάνουν μόνες τους δικά τους μέτρα περιορισμού, δεχόμενες παράλληλα τις επιθέσεις από τον πρόεδρο Jair Bolsonaro, η κατάσταση μοιάζει να έχει ξεφύγει κάθε ελέγχου.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η Γερουσία ετοιμάζεται να διενεργήσει έρευνα για τους κυβερνητικούς χειρισμούς όσον αφορά την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, αυξάνοντας την πίεση στον Bolsonaro, ο οποίος δέχεται σφοδρές επικρίσεις από τους πολίτες.
Η Γερουσία προετοιμάζεται να σχηματίσει επιτροπή για να διενεργήσει έρευνα για τα σφάλματα και τις παραλείψεις της κυβέρνησης στον χειρισμό της πανδημίας.
Την περασμένη εβδομάδα, το Ανώτατο Δικαστήριο άνοιξε τον δρόμο για να διενεργηθεί η έρευνα αυτή από τη Γερουσία, αν και ο πρόεδρος του σώματος επιδίωκε ο σχηματισμός της επιτροπής να καθυστερήσει παρότι υπήρχε στήριξη από επαρκή αριθμό γερουσιαστών.
Η ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναμένεται να επικυρώσει την απόφαση αυτή, ωστόσο ενδέχεται να δώσει περιθώρια στην άνω Βουλή του βραζιλιάνικου κοινοβουλίου να αποφασίσει για το χρονοδιάγραμμα της έρευνας.

Στο κόκκινο και το Μεξικό

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Μεξικό, το οποίο είναι τρίτο παγκοσμίως σε θανάτους.
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.627 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 364 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.
Επισήμως, το Μεξικό μετρά 209.702 νεκρούς επί συνόλου 2.281.840 μολύνσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης