Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος ΗΠΑ: Επαρκείς οι προμήθειες σε εμβόλια παρά την παύση χρήσης του Johnson & Johnson

Λευκός Οίκος ΗΠΑ: Επαρκείς οι προμήθειες σε εμβόλια παρά την παύση χρήσης του Johnson & Johnson

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, η παραγωγή εμβολίων από την Pfizer και τη Moderna θα πρέπει να είναι επαρκής για να ικανοποιήσει τη ζήτηση έως το Μάιο και το πρόγραμμα εμβολιασμών να εξελιχθεί απρόσκοπτα

Σχετικά Άρθρα

Οι ΗΠΑ διαθέτουν ικανή επάρκεια δόσεων εμβολίων προκειμένου να καλύψουν τη ζήτηση έως τον Μάιο παρά την προγραμματισμένη παύση στη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson καθώς έξι γυναίκες που το έλαβαν ανέπτυξαν μια σπάνια και σοβαρή μορφή θρόμβωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Τρίτη 13 Απριλίου 2021.

Αποθέματα

Η παραγωγή εμβολίων από την Pfizer. και τη Moderna. θα πρέπει να αποδειχθεί επαρκής για να ικανοποιήσει τη ζήτηση για τους εμβολιασμούς στις ΗΠΑ, δήλωσε αξιωματούχος τυο Λευκού Οίκου, την ανωνυμη μαρτυρία του οποίου επικαλείται το δημοσίευμα, καθώς εμφανίζονται ενδείξεις ότι οι ΗΠΑ να μετατοπίζονται από την έλλειψη εμβολίων στην αποθυμία ενός κόσμου να εμβολιαστεί.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου οι προμήθειες εμβολίων επαρκούν για να συνεχιστεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα στους τρέχοντες ρυθμούς.
«Αυτή η ανακοίνωση (σ.σ. για το Johnson & Johnson) δεν θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στον προγραμματισμό μας», δήλωσε σε δήλωση ο Jeff Zients, συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση του  Covid-19.

Πρόγραμμα

Ο πρόεδρος Joe Biden είχε δεσμευτεί έως τα τέλη Μαΐου οι ΗΠΑ να διαθέτουν επάρκεια δόσεων εμβολίων για όλους τους ενήλικες των ΗΠΑ, ένα σχέδιο το οποίο περιελάμβανε την προσφορά από την J&J.
Στις ΗΠΑ, η Pfizer και η Moderna καλύπτουν με τις προμήθειές του περίπου το 95% των εβδομαδιαίων αναγκών σε δόσεις εμβολίων με τον τρέχοντα ρυθμό εμβολιασμών με την J&J να αντιπροσωπεύει τα υπόλοιπα.
Κατά τις τελευταίες εβδομάδες, οι ΗΠΑ έχουν διαθέσει περισσότερες από 25 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων των Pfizer και Moderna κάθε εβδομάδα και αυτή την εβδομάδα προβλέπεται να έχουν διαθέσιμες 28 εκατομμύρια δόσεις, σύμφωνα με τον Zients.

Ο στόχος

«Αυτό είναι κάτι παραπάνω από αρκετό για να συνεχιστεί ο τρέχων ρυθμός 3 εκατομμυρίων εμβολιασμών την ημέρα και να επιτευχθεί ο στόχος του προέδρου για 200 εκατομμύρια εμβολιασμούς έως την 100ή ημέρα του της θητείας του – με απώτερο στόχο τον εμβολιασμό όλου του ενήλικου πληθυσμού της χώρας», σύμφωνα με τον Zients.

Μεταλλάξεις

Η απόφαση για παύση της χρήσης του J&J έρχεται σε κρίσιμη στιγμή καθώς καταγράφεται αύξηση των νέων κρουσμάτων στις Μεσοδυτικές πολιτείες εξαιτίας των μεταλλαγμένων στελεχών του ιού.
Και είναι πιθανό να αυξήσει την ανησυχία για το πόσο αποτελεσματικά είναι εμβόλια σε όλο τον κόσμο ύστερα από παρόμοια ζητήματα που προκάλεσαν καθυστερήσεις στη διανομή του εμβολίου της AstraZeneca.
Με το εμβόλιο J&J, ένας τύπος θρομβώσεων καταγράφηκε σε γυναίκες, οι οποίες ήταν όλες μεταξύ των ηλικιών 18 και 48 ετών, συμφωνα με κοινή ανακοίνωση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και της ρυθμιστικής αρχής FDA, την Τρίτη 13 Απριλίου 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης