Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστέλλονται οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson λόγω θρομβώσεων - Σε κατάσταση ασφυξίας Γερμανία και Γαλλία

Αναστέλλονται οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson λόγω θρομβώσεων - Σε κατάσταση ασφυξίας Γερμανία και Γαλλία

Σε δίνη η παγκόσμια εκστρατεία εμβολιασμού

Σχετικά Άρθρα

Νέα εμπόδια στις εκστρατείες εμβολιασμού στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη με την "αναστολή" που ανακοίνωσαν οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές της χρήσης του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της Covid, λόγω της σπάνιας εμφάνισης σοβαρών θρόμβων αίματος.
Tην ίδια στιγμή, σε κατάσταση ασφυξίας τείνουν να περιέλθουν δύο από τα ισχυρότερα συστήματα Υγείας στην Ευρώπη, καθώς το τρίτο κύμα της πανδημίας σαρώνει από άκρη σε άκρη τη Γηραιά Ήπειρο.
Σε Γερμανία και Γαλλία, οι οποίες διαθέτουν τις αρτιότερες εγκαταστάσεις και το πολυπληθέστερο προσωπικό ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες, οι πιέσεις πλέον στα νοσοκομεία είναι τεράστιες, καθώς έχουν αρχίσει να γεμίζουν οι ΜΕΘ με ασθενείς που έχουν προσβληθεί από Covid-19.

Η επιδημία με μια ματιά:

• Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 136.961.788 και οι νεκροί 2.950.702
• Πρώτες σε κρούσματα και νεκρούς οι ΗΠΑ με 31.289.768 κρούσματα και 562.852 νεκρούς
• Δεύτερη σε κρούσματα η Ινδία με 13.689.453
• Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 354.617 και τρίτη σε κρούσματα με 13.517.808
• Τρίτο σε νεκρούς το Μεξικό με 209.702 και τέταρτη η Ινδία με 171.058
• Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Γαλλία με 5.129.120
• Πέμπτη η Ρωσία με 4.605.444 και έκτη η Μεγάλη Βρετανία με 4.390.790
• Έβδομη η Τουρκία με 3.962.760 και όγδοη η Ιταλία με 3.793.033
• Ένατη η Ισπανία με 3.376.548 και δέκατη η Γερμανία με 3.032.271
Καταγραφή_17.jpg
Σε δίνη η παγκόσμια εκστρατεία εμβολιασμού

Νέα εμπόδια στις εκστρατείες εμβολιασμού στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη με την "αναστολή" που ανακοίνωσαν οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές της χρήσης του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της Covid, λόγω της σπάνιας εμφάνισης σοβαρών θρόμβων αίματος.
Μετά την αμφισβήτηση του εμβολίου της AstraZeneca, για τα ίδια συμπτώματα, οι ευρωπαϊκές χώρες κινδυνεύουν να έχουν περαιτέρω καθυστερήσεις στην εκστρατεία εμβολιασμού τους, καθώς η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johnson ανακοίνωσε την "καθυστέρηση της διάθεσης" του μονοδοσικού της εμβολίου κατά της Covid-19 στην Ευρώπη.
Περισσότερες από 6,8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson έχουν ήδη χορηγηθεί στο αμερικανικό έδαφος και αυτός ο τύπος των σοβαρών παρενεργειών είναι επί του παρόντος "εξαιρετικά σπάνιος", ανακοίνωσαν οι αρχές.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν επίσης ότι η αναστολή των εμβολιασμών με το "J&J" "δεν θα έχει σημαντικό αντίκτυπο" στην αμερικανική εκστρατεία εμβολιασμού, καθώς αυτές οι δόσεις αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% εκείνων που έχουν χορηγηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τώρα.
"Τα αποθέματα εμβολίων έχουν γίνει πολύ περισσότερα", επιβεβαίωσε ο Πίτερ Μαρκς, αξιωματούχος της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), σε συνέντευξη Τύπου.

Λευκός Οίκος ΗΠΑ: Επαρκείς οι προμήθειες σε εμβόλια παρά την παύση χρήσης του Johnson & Johnson

Οι ΗΠΑ διαθέτουν ικανή επάρκεια δόσεων εμβολίων προκειμένου να καλύψουν τη ζήτηση έως τον Μάιο παρά την προγραμματισμένη παύση στη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson καθώς έξι γυναίκες που το έλαβαν ανέπτυξαν μια σπάνια και σοβαρή μορφή θρόμβωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Τρίτη 13 Απριλίου 2021.
Η παραγωγή εμβολίων από την Pfizer. και τη Moderna. θα πρέπει να αποδειχθεί επαρκής για να ικανοποιήσει τη ζήτηση για τους εμβολιασμούς στις ΗΠΑ, δήλωσε αξιωματούχος τυο Λευκού Οίκου, την ανωνυμη μαρτυρία του οποίου επικαλείται το δημοσίευμα, καθώς εμφανίζονται ενδείξεις ότι οι ΗΠΑ να μετατοπίζονται από την έλλειψη εμβολίων στην αποθυμία ενός κόσμου να εμβολιαστεί.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου οι προμήθειες εμβολίων επαρκούν για να συνεχιστεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα στους τρέχοντες ρυθμούς.
«Αυτή η ανακοίνωση (σ.σ. για το Johnson & Johnson) δεν θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στον προγραμματισμό μας», δήλωσε σε δήλωση ο Jeff Zients, συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση του Covid-19.
98796896968679678967.jpg
Τεστ αντοχής για γερμανικό σύστημα υγείας

Λόγω του αυξανόμενου αριθμού λοιμώξεων κορωνοϊού, οι γερμανικές κλινικές αναμένουν νέο υψηλό αριθμό νεοεισαχθέντων ασθενών που θα προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
«Εκτιμούμε ότι στο εξής θα δεχόμαστε 50 έως 100 νέους ασθενείς Covid 19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας καθημερινά σε όλη τη Γερμανία», δήλωσε ο πρόεδρος της Γερμανικής Διεπιστημονικής Ένωσης Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής (Divi) Gernot Marx, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Augsburger Allgemeine».
Ο πρόεδρος της Divi προειδοποίησε ότι ο αριθμός των ασθενών Covid 19, οι οποίοι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, είναι πιθανό να αυξηθεί σε περίπου 6.000 τον Απρίλιο. Επί του παρόντος είναι πάνω από 4.600. Ενόψει αυτής της δραματικής εξέλιξης, ο Marx ζήτησε «να επιβληθεί αυστηρό lockdown το συντομότερο δυνατό. Η κατάσταση είναι πραγματικά, πολύ πιεστική», τόνισε.
«Η θερμή παράκλησή μας είναι να υιοθετήσουν οι πολιτικά υπεύθυνοι τις προγραμματισμένες αλλαγές στον νόμο για την Προστασία των Λοιμώξεων ει δυνατόν αυτήν την εβδομάδα». Χρειάζονται 12 έως 14 ημέρες έως ότου γίνουν αισθητά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας τα μέτρα τα οποία θα προβλέπει ο νόμος. Εάν ο αριθμός των ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας συνεχίσει να αυξάνεται, αυτό θα ήταν ένα τεστ αντοχής όχι μόνο για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αλλά και για ολόκληρο το σύστημα υγείας», προειδοποίησε ο Marx.

Γαλλία: Νέα αύξηση του αριθμού των ασθενών με κορωνοϊό στις ΜΕΘ

Ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 36, φθάνοντας σε ένα νέο υψηλό για το 2021, στους 5.952 ασθενείς, ένας αριθμός που αντικατοπτρίζει την ολοένα και αυξανόμενη πίεση στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Η Γαλλία ανακοίνωσε 324 νέους θανάτους από κορωνοϊό σε νοσοκομεία, σε σύγκριση με 385 χθες, Δευτέρα, όπως και 39.113 νέα κρούσματα, με το σύνολο των μολύνσεων από την Covid-19 να ανέρχεται πλέον σε 5,1 εκατομμύρια.
Το σύνολο των θανάτων από την αρχή της πανδημίας πλησιάζει το ορόσημο των 100.000, ανέρχεται στους 99.480.

Έκρηξη κρουσμάτων στην Ιταλία, στα 13.477

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 13.477 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 476 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 304.990 διαγνωστικά τεστ, το 4,4% από τα οποία προέκυψε θετικό.
Χθες τα κρούσματα ήταν 9.789, με 358 θανάτους. Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 67 λιγότεροι ασθενείς, ενώ είναι 377 λιγότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Υγείας, έχουν εμβολιαστεί κατά του νέου κορωνοϊού και με τις δυο δόσεις των σκευασμάτων, πάνω από 4.018.236 πολίτες. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 7,8% του πληθυσμού άνω των 16 ετών και στο 6,6% του συνολικού αριθμού κατοίκων της χώρας.
Η Ιταλίδα υπουργός περιφερειακών θεμάτων Maria Stella Jelmini, τέλος, δήλωσε ότι «ο Μάιος θα είναι ο μήνας της επανεκκίνησης όλης της οικονομίας» και ότι «η Ιταλία δεν πρέπει να παρεκκλίνει από την πορεία της στο τελευταίο αυτό μίλι». «Δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικά απαισιόδοξοι, αλλά να επικρατήσει η εμπιστοσύνη στο μέλλον», πρόσθεσε η υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης