Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θερίζει η επιδημία covid τη Λατινική Αμερική – Πάνω από 570.000 οι νεκροί σε Βραζιλία, Μεξικό

Θερίζει η επιδημία covid τη Λατινική Αμερική – Πάνω από 570.000 οι νεκροί σε Βραζιλία, Μεξικό
Πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής στους εμβολιασμούς η Χιλή
Σχετικά Άρθρα

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα εξακολουθεί να πλήττει τη Λατινική Αμερική η επιδημία του κορωνοϊού, με τη Βραζιλία και το Μεξικό να αναφέρουν πάνω από 570.000 νεκρούς, αριθμός που αποτελεί περίπου το 20% των θανάτων που έχουν προκληθεί από την covid παγκοσμίως.
Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες ακόμη 3.459 ασθενείς υπέκυψαν, ενώ επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 73.513 κρούσματα.
Συνολικά η Βραζιλία μετρά 361.884 νεκρούς επί συνόλου 13.673.507 μολύνσεων.
Η επιδημιολογική κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται λόγω της έλλειψης συνεκτικής πολιτικής και περιοριστικών μέτρων σε ομοσπονδιακό επίπεδο αλλά και λόγω της παραλλαγής P1 και της κατάρρευσης των νοσοκομείων καθώς και της αργής προόδου της εκστρατείας εμβολιασμού.

Στο κόκκινο και το Μεξικό

Εξίσου δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Μεξικό, το οποίο είναι τρίτο παγκοσμίως σε θανάτους.
Τις προηγούμενες 24 ώρες αναφέρθηκαν 5.113 κρούσματα ενώ ακόμη 518 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.
Στο Μεξικό έχουν καταγραφεί 210.812 νεκροί επί συνόλου 2.291.246 μολύνσεων, αν και από την κυβέρνηση εκτιμάται ότι οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 είναι κατά τουλάχιστον 60% περισσότεροι απ’ ό,τι καταγράφεται.

Χιλή: 7,5 εκατομμύρια πολίτες έχουν κάνει μια δόση εμβολίου

Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερο πλήγμα δέχεται και η Χιλή, η οποία ωστόσο είναι πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής στους εμβολιασμούς.
Συγκεκριμένα, στην Χιλή έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου τουλάχιστον 7,5 εκατομμύρια πολίτες.
Παρόλο αυτά η χώρα εξακολουθεί να πλήττεται από την επιδημία.
Τις προηγούμενς 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 5.497 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν ακόμη 30 ασθενείς με την COVID-19.
Η Χιλή μετρά 24.548 νεκρούς επί συνόλου 1.094.267 μολύνσεων.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 8% σε εθνική κλίμακα τις τελευταίες επτά ημέρες καθώς και μόλις οι τρεις από τις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας κατέγραψαν μείωσή τους.
Το νέο κύμα εκδηλώθηκε μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων τους μήνες του καλοκαιριού του νότιου ημισφαιρίου και την επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων με τα μαθήματα να παραδίδονται διά ζώσης τον Μάρτιο.
Για να το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση έχει θέσει σε καραντίνα πάνω από το 80% του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων της μητροπολιτικής περιοχής του Σαντιάγο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης