Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, J. Bezos παραδέχεται: Πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά για τους υπαλλήλους μας - Να δοθεί αξία

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, J. Bezos παραδέχεται: Πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά για τους υπαλλήλους μας - Να δοθεί αξία
Σχετικά Άρθρα

Ο Jeff Bezos, ο ιδρυτής της Amazon και ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, παραδέχεται ότι ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου δηλαδή η εταιρεία του, πρέπει να κάνει «καλύτερη δουλειά» για τους υπαλλήλους του και να τους αποδοθεί περισσότερη αξία.
«Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά όσον αφορά τους υπαλλήλους μας.
Είναι σαφές για μένα ότι χρειαζόμαστε ένα καλύτερο όραμα για το πώς δημιουργούμε αξία για τους εργαζομένους - ένα όραμα για την επιτυχία τους», έγραψε ο Bezos στην τελική του επιστολή ως CEO, στο Bessemer της Αλαμπάμα σύμφωνα με το Yahoo Finance.

Για τις εργασιακές συνθήκες και τις αναφορές στα διάφορα ΜΜΕ 

Ο 57χρονος Bezos πρόσθεσε ότι οι ειδήσεις σχετικά με την εταιρεία αναφέρουν ότι «δεν φροντίζουμε αρκετά για τους υπαλλήλους», κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.
«Σε αυτές τις αναφορές, οι υπάλληλοί μας μερικές φορές χαρακτηρίζονται ως απελπισμένες ψυχές και ότι αντιμετωπίζονται ως ρομπότ.
Αυτό δεν είναι αληθές.
Είναι εξελιγμένοι και φιλόδοξοι άνθρωποι που έχουν επιλογές για το πού να εργαστούν», πρόσθεσε ο Bezos.
Ο Bezos επισήμανε έρευνες σε υπαλλήλους που ερωτήθηκαν και απάντησαν σε ποσοστό ύψους 94% ότι θα συνιστούσε την Amazon ως χώρο εργασίας.
Σημείωσε επίσης ότι οι υπάλληλοι επιτρέπεται να κάνουν και άλλα διαλείμματα εκτός από το μεσημεριανό γεύμα των 30 λεπτών.
«Δεν θέτουμε παράλογους στόχους απόδοσης.
Θέτουμε εφικτούς στόχους απόδοσης που λαμβάνουν υπόψη τη διάρκεια εργασίας και τα πραγματικά δεδομένα απόδοσης των εργαζομένων.
Ο διευθυντής τους μιλά μαζί τους και παρέχει καθοδήγηση», δήλωσε ο Bezos, σημειώνοντας αργότερα πως λιγότερο από το 2,6% των εργαζομένων απολύονται λόγω αδυναμίας να εκτελέσουν τις εργασίες τους.
Στην επιστολή, ο Bezos έγραψε ότι η Amazon «ήθελε πάντα να είναι η πιο πελατοκεντρική εταιρεία της Γης», δεσμεύεται επίσης ότι η εταιρεία θα να είναι «ο καλύτερος εργοδότης της Γης και το ασφαλέστερο μέρος για τη δουλειά της Γης».
«Στο επερχόμενο ρόλο μου ως Εκτελεστικός Πρόεδρος, θα επικεντρωθώ σε νέες πρωτοβουλίες.
Είμαι εφευρέτης. Είναι αυτό που μου αρέσει περισσότερο και αυτό που κάνω καλύτερα.
Είναι εκεί που δημιουργώ τη μεγαλύτερη αξία.
Είμαι ενθουσιασμένος που εργάζομαι μαζί με μια μεγάλη ομάδα παθιασμένων ανθρώπων.
Σχετικά με τις λεπτομέρειες, εμείς στο Amazon είμαστε πάντα ευέλικτοι, αλλά και επίμονοι στην κατάκτηση του οράματος.
Δεν έχουμε αποτύχει ποτέ όταν σκεφτόμαστε κάτι, και ούτε πρόκειται να αποτύχουμε σε αυτό », έγραψε ο Bezos.
Ο Bezos πρόσθεσε ότι οι τραυματισμοί μειώθηκαν κατά 32% το 2020 από το προηγούμενο έτος.
Φέτος, η Amazon θα επενδύσει περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια σε έργα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων 66 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία τεχνολογίας για την αποφυγή συγκρούσεων με ανυψωτικά οχήματα και άλλα οχήματα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης