Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2019 η κινεζική συμμετοχή στο χρέος το Φεβρουάριο, στο 1,1 τρισ. δολ.

ΗΠΑ: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2019 η κινεζική συμμετοχή στο χρέος το Φεβρουάριο, στο 1,1  τρισ. δολ.

Ήταν η τέταρτη διαδοχική μηνιαία αύξηση του μεριδίου των Κινέζων σε αμερικανικούς τίτλους και οι μεγαλύτερες σε όγκο αγορές από το 2017

Σχετικά Άρθρα
Στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα του 2019 ανήλθε το ύψος των τίτλων του αμερικανικού δημοσίου που διακρατούν Κινέζοι τον Φεβρουάριο την ώρα που οι αποδόσεις των ομολόγων των ΗΠΑ αυξήθηκαν χάρη στην προοπτική παροχής περαιτέρω μέτρων τόνωσης στην αμερικανική οικονομία η οποία βρίσκεται σε φάση ολοένα και ταχύτερης ανάκαμψης από τις συνέπειες της πανδημίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021.

Στοιχεία

Η συμμετοχή του ασιατικού κράτους - ο δεύτερος μεγαλύτερος αλλοδαπός κάτοχος αμερικανικών τίτλων μετά από την Ιαπωνία – στο χρέος των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 9 δισεκατομμύρια δολάρια το Φεβρουάριο, στα 1,1 τρισ. δολάρια, το υψηλότερο ποσοστό από τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών που δημοσιοποιηθήκαν την Πέμπτη.
Ήταν η τέταρτη συνεχόμενη μηνιαία αύξηση, οι μεγαλύτερες σε όγκο αγορές από το 2017.

Ιαπωνία

Τα μερίδια της Ιαπωνίας μειώθηκαν 18,5 δισ. δολάρια σε 1,26 τρισεκατομμύρια δολάρια, η έκτη μείωση σε επτά μήνες, με το σύνολο του αμερικανικού χρέους που διακρατούν αλλοδαπό να διαμορφώνεται στα 7,1 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Συναλλαγματικά διαθέσιμα

Οι αγορές αμερικανικών ομολόγων από την Κίνα ήρθαν στο χειρότερο τρίμηνο για του αμερικανικούς τίτλους από το 1980, με τον δείκτη Bloomberg Barclays U.S. Treasury Index να σημειώνει πτώση 1,8% μόνο τον Φεβρουάριο.
Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου κατέγραψε αύξηση κατά 34 μονάδες βάσης κατά τη διάρκεια του μήνα, στο 1,40% και διαμορφώθηκε κοντά στο 1,54% την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021.
Τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Κίνας μειώθηκαν 0,2% κατά τη διάρκεια του ίδιου μήνα, στα 3,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης