Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morrison (πρωθυπουργός): Η Αυστραλία δεν βιάζεται να ανοίξει τα σύνορα

Morrison (πρωθυπουργός): Η Αυστραλία δεν βιάζεται να ανοίξει τα σύνορα
Από τη Δευτέρα 19/4 οι Αυστραλοί και οι  Νεοζηλανδοί θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα από τη μια χώρα στην άλλη

Η Αυστραλία δεν βιάζεται να ανοίξει εν νέου τα διεθνή της σύνορα και να θέσει σε κίνδυνο τον τρόπο ζωής στη χώρα που είναι σχεδόν «απαλλαγμένος» από τον νέο κορωνοϊό, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της, Scott Morrison.
«Η Αυστραλία δεν βιάζεται να ανοίξει τα σύνορα, σας διαβεβαιώνω», ανέφερε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Scott Morrison, στη διάρκεια ενημέρωσης που αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά.
«Δεν θα θέσω σε κίνδυνο τον τρόπο με τον οποίο ζούμε σε αυτή τη χώρα, που είναι τόσο διαφορετικός από τον υπόλοιπο κόσμο σήμερα», τόνισε.
Σημειώνεται ότι η Αυστραλία έκλεισε τα σύνορά της σε όλους τους ξένους υπηκόους και μη μόνιμους κατοίκους τον Μάρτιο το 2020 και πλέον, επιτρέπει μόνο περιορισμένο αριθμό διεθνών αφίξεων τους τελευταίους μήνες, κυρίως σε πολίτες της που επιστρέφουν από το εξωτερικό.
Το κλείσιμο των συνόρων, συνδυαστικά με τα μικρής διάρκειας lockdowns, την γρήγορη ιχνηλάτηση των επαφών και την υψηλή συμμόρφωση της κοινότητας προς τα υγειονομικά μέτρα, έχουν καταστήσει την Αυστραλία μια από τις πλέον πετυχημένες χώρες στην ανακοπή της πανδημίας, περιορίζοντας τον έως τώρα απολογισμό του κορωνοϊού σε κάτω από 29.500 κρούσματα και 910 θανάτους.
Οι πολίτες της Αυστραλίας τους εδώ και κάποιους μήνες, με εξαίρεση κάποιων σύντομης διάρκειας έκτακτων lockdown, έχουν τη δυνατότητα να βγαίνουν έξω για φαγητό, να συγκεντρώνονται σχεδόν χωρίς περιορισμούς και να μην φορούν μάσκες στις περισσότερες περιστάσεις, ενώ αντάλλαξαν τα ταξίδια στο εξωτερικό με εσωτερικές εξορμήσεις και μάλιστα, τα σχετικά στοιχεία της κυβέρνησης έδειξαν μεγάλη ετήσια αύξηση στις ενδοπολιτειακές μετακινήσεις τους πρώτους μήνες του 2021.
Σημειώνεται ότι η Αυστραλία πρόσφατα εγκατέλειψε τον στόχο να εμβολιάσει σχεδόν το σύνολο των 26 εκατ. κατοίκων της μέχρι τα τέλη του 2021, μετά τη σύσταση ότι οι πολίτες ηλικίας κάτω των 50 ετών είναι καλό να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Pfizer, αντί με εκείνο της AstraZeneca.

Τι ισχύει από τις 19/4

Από τη Δευτέρα 19/4 οι Αυστραλοί και οι γείτονές τους Νεοζηλανδοί θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα από τη μια χώρα στην άλλη, χωρίς την υποχρέωση να υποβάλουν αίτηση εξαίρεσης ή να μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα.
Ο Scott Morrison ανέφερε ότι οι εμβολιασμένοι Αυστραλοί θα μπορούν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό «για απαραίτητους λόγους» και να επιστρέφουν στις δραστηριότητές τους ύστερα από κατ’ οίκον καραντίνα το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αν και αυτή η πιθανότητα είναι ακόμη σε «φάση σχεδιασμού».
Στο μεταξύ, η Νέα Ζηλανδία έχει καταγράψει 2.239 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 26 θανάτους από τον νέο κορωνοϊό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης