Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Πέντε τραυματίες από την επίθεση με ρουκέτες εναντίον αμερικανικής βάσης

Ιράκ: Πέντε τραυματίες από την επίθεση με ρουκέτες εναντίον αμερικανικής βάσης
Η βάση Μπάλαντ, βόρεια της Βαγδάτης, στεγάζει αεροσκάφη F-16 και εταιρείες που ασχολούνται με την συντήρησή τους
Σχετικά Άρθρα

Πέντε ρουκέτες εκτοξεύθηκαν κατά της ιρακινής αεροπορικής βάσης Μπάλαντ, βόρεια της Βαγδάτης, προκαλώντας τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων.
Δύο από τις ρουκέτες έπληξαν κοιτώνα και την καντίνα της αμερικανικής εταιρείας υπεργολαβιών Sallyport, σύμφωνα με αξιωματούχο των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας.
Από τους πέντε τραυματίες, οι δύο είναι ξένοι εργαζόμενοι και οι τρεις Ιρακινοί στρατιώτες.
Η βάση Μπάλαντ, βόρεια της Βαγδάτης, στεγάζει αεροσκάφη F-16 και εταιρείες που ασχολούνται με την συντήρησή τους και απασχολούν ιρακινούς και ξένους εργαζόμενους έχουν παρουσία εκεί.
Ιρακινός εργαζόμενος τέτοιας εταιρείας είχε τραυματισθεί κατά την διάρκεια αντίστοιχης επίθεσης κατά της ίδιας βάσης στις 21 Φεβρουαρίου.

Χωρίς ανάληψη ευθύνης

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αλλά ένοπλες οργανώσεις, οι οποίες, σύμφωνα με ιρακινούς αξιωματούχους, υποστηρίζονται από το Ιράν, έχουν κατά το παρελθόν αναλάβει την ευθύνη για παρόμοιες επιθέσεις.
Συνολικά, περί τις είκοσι επιθέσεις έχουν εκδηλωθεί κατά βάσεων που στεγάζουν αμερικανούς στρατιώτες ή αμερικανικές διπλωματικές αντιπροσωπείες από την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Joe Biden.
Δεκάδες άλλες επιθέσεις είχαν πραγματοποιηθεί από τον φθινόπωρο του 2019 επί προεδρίας του Donald Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης