Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Νέα επίθεση αυτονομιστών με έναν στρατιώτη νεκρό και έναν τραυματία

Ουκρανία: Νέα επίθεση αυτονομιστών με έναν στρατιώτη νεκρό και έναν τραυματία
Στο Donbass σοβεί μία έντονη αναζωπύρωση της βίας ανάμεσα στα ουκρανικά στρατεύματα και τις φιλορωσικές αυτονομιστικές δυνάμεις
Σχετικά Άρθρα

Ένας Ουκρανός στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε την Κυριακή (18/4/2021) λόγω επίθεσης φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική περιοχή Donbass.
Οι αυτονομιστές φέρονται να παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός πέντε φορές από τα μεσάνυχτα έως τις 5 μ.μ. τοπική ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Στο Donbass σοβεί μία έντονη αναζωπύρωση της βίας ανάμεσα στα ουκρανικά στρατεύματα και τις αυτονομιστικές δυνάμεις, στη σοβαρότερη περίπτωση μετά το 2014 και την προσάρτηση της Κριαμίας από τη Ρωσία.

Η Ρωσία μπλοκάρει την πρόσβαση της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα

Η Ρωσία πρόκειται να κλείσει τα Στενά του Κερτς σε όλα τα ξένα πολεμικά πλοία για έξι μήνες εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με την Ουκρανία και αφού οι ΗΠΑ απείλησαν να στείλουν επιπλέον ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή.
Τα Στενά του Κερτς είναι η ζωτική, στενή οδός που συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα και την Αζοφική, που με τη σειρά της ενώνει τη νότια Ρωσία με την «προσαρτημένη» Κριμαία.
«Ο Putin θα κλείσει τα Στενά του Κερτς την επόμενη εβδομάδα έως τον Οκτώβριο 2021, αποκλείοντας ξένα πολεμικά πλοία που πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών, ανακοίνωσε την Πέμπτη (15/4) το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας», ανέφερε η New York Post.
Η κίνηση αυτή έχει εξοργίσει την Ουκρανία, η οποία τώρα κατηγορεί τη Ρωσία ότι επιδιώκει να «μπλοκάρει» παράνομα τα πλοία της από την πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα και έχει διαμαρτυρηθεί για σοβαρή παραβίαση των κανόνων της «ελευθερίας της ναυσιπλοΐας».
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι «τέτοιες ενέργειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι μια άλλη προσπάθεια παραβίασης των κανόνων και των αρχών του διεθνούς δικαίου για να σφετεριστεί τα κυρίαρχα δικαιώματα της χώρας ως παράκτιο κράτος, καθώς το Κίεβο έχει το δικαίωμα να ρυθμίζει τη ναυσιπλοΐα σε αυτές τις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης