Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θερίζει η covid τη Λατινική Αμερική – Εκατοντάδες χιλιάδες εμβόλια στην Αργεντινή

Θερίζει η covid τη Λατινική Αμερική – Εκατοντάδες χιλιάδες εμβόλια στην Αργεντινή
Στο κόκκινο παραμένουν Βραζιλία, Μεξικό
Σχετικά Άρθρα

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα εξακολουθεί να χτυπά τη Λατινική Αμερική η επιδημία του κορωνοϊού, με τη Βραζιλία και το Μεξικό να είναι στο κόκκινο.
Συγκεκριμένα, στη Βραζιλία επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο 42.980 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ διαπιστώθηκαν οι θάνατοι άλλων 1.657 ασθενών με την COVID-19.
Η Βραζιλία μετρά 373.335 νεκρούς επί συνόλου 13,9 εκατομμυρίων και πλέον μολύνσεων μετρώντας τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων μετά τις ΗΠΑ και τον τρίτο υψηλότερο σε κρούσματα μετά τις ΗΠΑ και την Ινδία.

Πάνω από 212.000 οι νεκροί στο Μεξικό

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Μεξικό, το οποίο είναι τέταρτο παγκοσμίως σε θανάτους, αν και η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται πως ο επίσημος καταγεγραμμένος αριθμός των νεκρών λόγω της επιδημίας υπολείπεται σημαντικά του πραγματικού αριθμού.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 1.506 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 111 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.
Επισήμως, το Μεξικό αναφέρει 212.339 νεκρούς επί συνόλου 2.305.602 μολύνσεων.

Εμβόλια της AstraZeneca στην Αργεντινή

Την ίδια στιγμή, η Αργεντινή παρέλαβε χθες Κυριακή 18/4 φορτίο με 864.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca στο πλαίσιο του συστήματος COVAX και της συμφωνίας που είχε συναφθεί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).
Η Αργεντινή αναμένει να λάβει 9 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέσω του COVAX.
Σχεδόν όλη η ποσότητα που διανέμεται μέσω του προγράμματος αυτού αποτελείται από το εμβόλιο που ανέπτυξαν η AstraZeneca σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Συνολικά, η Αργεντινή έχει λάβει 7,2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων που παρήχθησαν από διάφορες φαρμακευτικές βιομηχανίες, εκ των οποίων έχουν χορηγηθεί πάνω από 6,2 εκατομμύρια.
Σχεδόν 800.000 άνθρωποι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.
Το Σάββατο έγιναν διαδηλώσεις στο Μπουένος Άιρες εναντίον των νέων περιοριστικών μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση, λόγω της έξαρσης του ιού.
Τα μέτρα, που περιλαμβάνουν απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, αφορούν ιδίως το Μπουένος Άιρες και την ομώνυμη επαρχία, όπου ζουν 15 από τα 45 εκατομμύρια των κατοίκων της λατινοαμερικάνικης χώρας.
Στο Μπουένος Άιρες το ποσοστό πληρότητας των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) έφθασε το Σάββατο το 74,3%, ενώ σε εθνικό επίπεδο ανερχόταν κατά μέσον όρο στο 64,8%.
Η Αργεντινή μετρά 59.164 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 2.677.747 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης