Τελευταία Νέα
Διεθνή

H UEFA εξετάζει χρηματοδότηση 6 δισ. ευρώ για να βάλει «μπλόκο» στη Super League

tags :
H UEFA εξετάζει χρηματοδότηση 6 δισ. ευρώ για να βάλει «μπλόκο» στη Super League

Η ευρωπαϊκή αθλητική αρχή συζητά με την Centricus Asset Management για ένα πακέτο χρηματοδότησης ύψους 6 δισ. ευρώ  προκειμένου να «αντιμετωπίσει» την επένδυση 4 δισ. ευρώ  από την JPMorgan Chase στην προτεινόμενη διοργάνωση Super League 

Σχετικά Άρθρα

Σε συζητήσεις με τη Centricus Asset Management για ένα πακέτο χρηματοδότησης ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ βρίσκεται η UEFA με στόχο να αναβαθμίσει το εμβληματικό ευρωπαίκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και να ανακόψει τα σχέδια μιας ομάδας από κορυφαίες ποδοσφαιρικές ομάδες να διαμορφώσουν μια διακριτή διοργάνωση, τη European Super League σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται δημοσίευμα του Bloomberg τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021.
Ο αθλητικός οργανισμός με έδρα την Ελβετία συνεργάζεται με το fund Centricus σε ένα σχέδιο για τη χρηματοδότηση της ανανέωσης της διοργάνωσης UEFA Champions League, σύμφωνα με το δημοσίευμα
Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι η UEFA και το Centricus με έδρα το Λονδίνο θα καταλήξουν σε συμφωνία.

Πόλεμος

Η UEFA βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την προτεινόμενη διοργάνωση Super League που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη αναταραχή στο χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου από τη δεκαετία του 1950 και να τερματίσει τη δεκαετή υπεροχή του Champions League ως κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης.

Αντιδράσεις

Το project των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από την JPMorgan., έχει ήδη προκαλέσει έντονη κριτική από τα εγχώρια πρωταθλήματα και πολιτικούς.
Η UEFA δήλωσε ότι θα μπορούσε να αποκλείσει τους παίκτες της Super League από εθνικές ομάδες που συμμετέχουν στις διοργανώσεις Euro και World Cup.
Οι υποστηρικτές υποστηρίζουν ότι η Super League θα ήταν μια ιδιαίτερα συναρπαστικη΄διοργάνωση, επειδή οι κορυφαίες ομάδες θα ανταγωνίζονταν μεταξύ τους συχνότερα.
Θα ήταν επίσης επικερδές για αυτές, με τη μόνιμη συμμετοχή να αφαιρεί την αβεβαιότητα του Champions League, στο οποίο οι ομάδες πρέπει να προκριθούν ετησίως ή να κινδυνεύουν να χάσουν τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις χορηγίες.

Επιχειρήματα

Ωστόσο, η ιδέα δημιουργίας ενός διαγωνισμού που αφαιρεί τη δυνατότητα σε μια μικρότερη ομάδα, όπως ο Ajax, να κατακτήσει το τρόπαιο ή για έναν μεγαλύτερου σύλλογο να πρέπει να προκριθεί στην πρώτη θέση, έχει εξοργίσει ομάδες οπαδών και πρώην παίκτες, που λένε ότι διακυβεύονται η ιστορία και οι αξίες των ποδοσφαιρικών ομάδων.
Ακόμα κι αν το σχέδιο της Super League σταματήσει, ακπροσωπεί μια ισχυρή απειλή που θα μπορούσε να βοηθήσει τους συλλόγους να κερδίσουν περισσότερες παραχωρήσεις από την UEFA.
Τα σχέδια για επέκταση Champions League από 32 σε 36 ομάδες και αύξηση του αριθμού των αγώνων έχει ενοχλήσει ορισμένες ομάδες που παραπονιούνται ότι η σεζόν έχει ήδη πάρα πολλούς αγώνες.

Ποια είναι η Centricus

Η Centricus εχει στο χαρτοφυλάκιό της περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.
Η εταιρεία ξεκίνησε το 2016 από τον Nizar Al-Bassam, πρώην τραπεζίτη στο χαρτοφυλάκιο τωβ επενδύσεων στην Deutsche Bank και τον πρώην συνεργάτη της Goldman Sachs Group   Dalinc Ariburnu.
Η Centricus ενημέρωσε τη SoftBank Group. για τη δημιουργία του Vision Fund 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων και συμμετείχε επίσης στην εξαγορά της Fortress Investment Group LLC ύψους 3,3 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης