Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος λόγω covid στην Ινδία – Lockdown και περιορισμοί για να καμφθεί η έξαρση του ιού

Χάος λόγω covid στην Ινδία – Lockdown και περιορισμοί για να καμφθεί η έξαρση του ιού
Περίπου 260.000 νέα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο
Σχετικά Άρθρα

Χάος λόγω της επιδημίας της covid επικρατεί στην Ινδία καθώς τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται μια ραγδαία έξαρση του ιού ενώ εδώ και περίπου 10 ημέρες αναφέρονται σχεδόν καθημερινά νέα ημερήσια παγκόσμια ρεκόρ μολύνσεων.
Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 259.170 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός μειωμένος από το ρεκόρ της προηγουμένης (273.810) ημέρας, αλλά πολύ πάνω από το όριο των 200.000, για έκτη συνεχόμενη ημέρα.
Παράλληλα καταγράφηκαν οι θάνατοι άλλων 1.761 ασθενών με την COVID-19, αριθμού άνευ προηγουμένου μέσα σε μια μέρα από την εκδήλωση της πανδημίας στη χώρα της Ασίας, με τον απολογισμό των θυμάτων να ξεπερνά έτσι το επίπεδο των 180.000 και να φθάνει τους 180.530 νεκρούς μέχρι εδώ.
Σε μια προσπάθεια να καμφθεί η τεράστια διασπορά του ιού, οι αρχές του Νέου Δελχί, πόλης που δοκιμάζεται ιδιαίτερα από αυτό το κύμα της επιδημίας, έλαβαν την απόφαση να επιβληθεί 6ημερο lockdown.
Την ίδια στιγμή τα νοσοκομεία της χώρας είναι αντιμέτωπα με σοβαρές ελλείψεις κλινών, φαρμάκων αλλά και οξυγόνου ενώ ενδεικτικό του κινδύνου κατάρρευσης του συστήματος υγείας είναι η κινητοποίηση ομάδων πολιτών, οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικά βοήθεια.
Σημειώνεται πως έως σήμερα στην Ινδία έχουν χορηγηθεί περίπου 124 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της covid-19, ο μεγαλύτερος αριθμός παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα, αλλά μικρός σε σχέση με τον πληθυσμό της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης