Τελευταία Νέα
Διεθνή

J&J: Στα 100 εκατ. δολ. τα έσοδα από το εμβόλιο – Αύξηση των συνολικών εσόδων στα 22,32 δισ.

J&J: Στα 100 εκατ. δολ. τα έσοδα από το εμβόλιο – Αύξηση των συνολικών εσόδων στα 22,32 δισ.

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε την Τρίτη (20/4) έσοδα 100 εκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις που αφορούν τα εμβόλια κατά του Covid-19

Συνολικά έσοδα 22,32 δισεκ. δολαρίων εμφάνισε στο α΄ τρίμηνο του 2021 η αμερικανική φαρμακευτική Johnson & Johnson.
Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε την Τρίτη (20/4) έσοδα 100 εκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις που αφορούν τα εμβόλια κατά του Covid-19 που βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής στις ΗΠΑ, ενώ διερευνώνται τα περιστατικά θρομβώσεων.
Με την κυκλοφορία των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου 2021, η εταιρεία ανέφερε επίσης κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street.
Πιο συγκεκριμένα τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 22,32 δισ. δολάρια έναντι 21,98 δισ. δολαρίων.
Η τιμή της μετοχής της εταιρείας σημείωσε μικρή πτώση στις συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Η φαρμακευτική μονάδα της J&J, η οποία ανέπτυξε το εμβόλιο Covid μίας δόσης, είχε έσοδα 12,19 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 9,6% σε ετήσια βάση.
Τα αποτελέσματα προήλθαν από τις πωλήσεις του φαρμάκου πολλαπλού μυελώματος της εταιρείας Darzalex και Stelara, μια θεραπεία για τη νόσο του Crohn.
Η μονάδα η οποία παράγει προϊόντα περιποίησης όπως το Neutrogena και το Listerine, είχε έσοδα 3,5 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 2,3% σε σχέση με πέρυσι.
Τα στελέχη της J&J δήλωσαν στους επενδυτές ότι η πτώση οφείλεται σε «ατυχή σύγκριση» με το προηγούμενο έτος, λόγω του ότι οι καταναλωτές αγόραζαν μαζικά προϊόντα περιποίησης ενόψει της έλευσης της πανδημίας.

Η μονάδα ιατρικών συσκευών της εμφάνισε έσοδα 6,57 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 7,9%, ενόψει της βελτίωσης της πανδημίας.
Η μονάδα χτυπήθηκε σκληρά πέρυσι, καθώς η πανδημία ανάγκασε τα νοσοκομεία να αναβάλουν τις προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις.
Ο διευθύνων σύμβουλος της J&J Joseph Wolk δήλωσε στο CNBC την Τρίτη (20/4) ότι τα τρία άνωθεν επιχειρηματικά τμήματα της εταιρείας εμφανίζονται σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με πέρυσι που ξεκίνησε η πανδημία.

Μικρή άνοδος στις προβλέψεις

Η εταιρεία αύξησε τις προβλέψεις για τα κέρδη και τα έσοδα για το έτος.
Η J&J αναμένει ετήσιο κέρδος από 9,42 έως 9,57 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη 9,40 έως 9,60 δολάρια ανά μετοχή.
Αναμένει έσοδα μεταξύ 90,6 δισεκ. δολαρίων και 91,6 δισ. δολαρίων, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη 90,5 έως 91,7 δισ. δολαρίων.
Το εμβόλιο κατά του Covid της εταιρείας τέθηκε σε αναστολή στις Ηνωμένες Πολιτείες έπειτα από τα έξι περιστατικά θρομβώσεων σε γυναίκες στις ΗΠΑ εκ των οποίων το ένα κατέληξε.
Ο επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής της J&J, Δρ. Paul Stoffels, δήλωσε ότι η φαρμακευτική θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου στο εμβόλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης