Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδονησία: Αγνοείται υποβρύχιο με 53 μέλη - Έκκληση για βοήθεια σε Αυστραλία - Σιγκαπούρη

Ινδονησία: Αγνοείται υποβρύχιο με 53 μέλη - Έκκληση για βοήθεια σε Αυστραλία - Σιγκαπούρη

Πραγματοποιούσε άσκηση με τορπίλη σε ύδατα βόρεια της νήσου Μπαλί

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδονησίας αναζητά 53 μέλη πληρώματος που βρίσκονται σε υποβρύχιο το οποίο αγνοείται και ζητά βοήθεια από την Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη, όπως δήλωσε στο Reuters ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Το γερμανικής κατασκευής υποβρύχιο KRI Nanggala-402 πραγματοποιούσε άσκηση με τορπίλη σε ύδατα βόρεια της νήσου Μπαλί σήμερα, αλλά απέτυχε να διαβιβάσει τα αποτελέσματα, όπως αναμενόταν, δήλωσε εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού.
Κυβερνητικές πηγές της Ινδονησίας ανέφεραν πως παρατηρήθηκαν κηλίδες πετρελαίου στον θαλάσσιο χώρο στον οποίο βρισκόταν νωρίτερα το υποβρύχιο.
«Εξακολουθούμε να ψάχνουμε στον θαλάσσιο χώρο του Μπαλί, 96 χλμ. από το νησί, για 53 άτομα», δήλωσε ο αρχηγός του στρατού της Ινδονησίας στο Reuters, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ζητήθηκε βοήθεια από την Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη για την αναζήτηση του υποβρυχίου και των αγνοουμένων μελών του πληρώματος. Είπε ότι η επαφή με το πλοίο χάθηκε την Τετάρτη στις 4:30 π.μ. (τοπική ώρα)
Εκπρόσωποι των υπουργείων Άμυνας της Αυστραλίας και της Σιγκαπούρης δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.
Το KRI Nanggala-402, βάρους 1.395 τόνων και μέγιστης ταχύτητας πλεύσης 21,5 κόμβων, κατασκευάστηκε στη Γερμανία το 1978, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρέχεται από κυβερνητικές πηγές της Ινδονησίας, και υποβλήθηκε σε διετή εκσυγχρονισμό στη Νότια Κορέα, ο οποίος ολοκληρώθηκε το 2012.
Στο παρελθόν, η Ινδονησία διέθετε στόλο 12 υποβρυχίων που είχαν αγοραστεί από τη Σοβιετική Ένωση για να περιπολούν τα ύδατα του εκτεταμένου αρχιπελάγους της.
Αλλά τώρα έχει έναν στόλο μόνο πέντε, συμπεριλαμβανομένων δύο γερμανικών υποβρυχίων τύπου 209 και τριών μεταγενέστερων της Νότιας Κορέας.
Η Ινδονήσια επιδιώκει να αναβαθμίσει τις αμυντικές της δυνατότητες, αλλά μέρος του εξοπλισμού της, που είναι ακόμα σε διαδικασία συντήρησης και επισκευής, είναι παλαιό και τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί θανατηφόρα δυστυχήματα που αφορούν κυρίως παλαιότερα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη.
_118143873_indonesia_bali_submarine_2x640-nc.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης