Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδονησία: Αγωνία για τα 53 μέλη του χαμένου υποβρυχίου – Οξυγόνο για λιγότερο από 72 ώρες

Ινδονησία: Αγωνία για τα 53 μέλη του χαμένου υποβρυχίου – Οξυγόνο για λιγότερο από 72 ώρες
Το υποβρύχιο συμμετείχε σε ναυτική άσκηση και τα ίχνη του αγνοούνται από τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου
Σχετικά Άρθρα

Λιγότερο από 72 ώρες οξυγόνου εκτιμάται πως έχουν τα 53 μέλη του πληρώματος του υποβρυχίου της Ινδονησίας, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από χθες Τετάρτη 21/4 και ενώ έπλεε περίπου 100 χιλιόμετρα από τις ακτές του Μπαλί.
Στις έρευνες εντοπισμού και διάσωσης συμμετέχουν έξι πολεμικά πλοία, ένα ελικόπτερο και μια δύναμη περίπου 400 ατόμων, ενώ στις προσπάθειες συνδράμουν πολλές χώρες, όπως η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Γερμανία.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί σημάδια από το 44 ετών υποβρύχιο KRI Nanggala-402 με το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδονησίας να γνωστοποιεί ότι οι διαθέσιμες ποσότητες οξυγόνου διαρκούν έως το Σάββατο 25/4.
Πάντως, εντοπίστηκε μια πετραιολοκηλίδα κοντά στο σημείο όπου είχε καταδυθεί το υποβρύχιο και δύο πλοία με σόναρ έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να συμμετάσχουν στις έρευνες.
53452352352352352353252352352353.JPG
Το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδονησίας αναφέρει πως γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή, αλλά τα νερά είναι πολύ βαθιά στο συγκεκριμένο σημείο.
Όσον αφορά το τι μπορεί να συνέβη, το Πολεμικό Ναυτικό αναφέρει πως «είναι πιθανό στη διάρκεια της κατάδυσης να σημειώθηκε black out με συνέπεια να χαθεί ο έλεγχος και να μην μπορούν να γίνουν διαδικασίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και το υποβρύχιο να πέσει σε βάθος 600-700 μέτρων».
Σημειώνεται πως αντίστοιχο περιστατικό είχε καταγραφεί και το 2017, όταν ένα υποβρύχιο της Αργεντινής με 44 μέλη πληρώματος στο νότιο Ατλαντικό είχε χαθεί, με τα συντρίμμια του να εντοπίζονται ύστερα από έναν χρόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης