Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τζίρο πάνω από 2,2 δισ. ευρώ για την ιταλική μαφία από τον τουρισμό

Τζίρο πάνω από 2,2 δισ. ευρώ για την ιταλική μαφία από τον τουρισμό

Το 40% της παράνομης δράσης του ιταλικού οργανωμένου εγκλήματος επικεντρώνεται στις νότιες περιφέρειες της χώρας. Το μεγαλύτερο ποσοστό κατάφερε να εξασφαλίσει η μαφία της Καλαβρίας

Η μαφία έχει εισχωρήσει με καθοριστικό τρόπο στον ιταλικό τουριστικό τομέα και ο ετήσιος τζίρος της ξεπερνά τα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάσθηκε το ιταλικό ινστιτούτο στατιστικής και ερευνών Demoskopika.

Το 40% της παράνομης δράσης του ιταλικού οργανωμένου εγκλήματος, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, επικεντρώνεται στις νότιες περιφέρειες της χώρας και το μεγαλύτερο ποσοστό κατάφερε να εξασφαλίσει η μαφία της Καλαβρίας, η Ντραγκέτα, με το 37% του τζίρου.
Ακολουθεί η Καμόρα της Νάπολης, με 33%, και η Κόζα Νόστρα της Σικελίας, με το 20% των παράνομων αυτών επενδύσεων.
Το οργανωμένο έγκλημα της ευρύτερης περιοχής του Μπάρι (το Ιερό Ενωμένο Στεφάνι) «περιορίζεται» στο 10%.
Σύμφωνα με την έρευνα της Demoskopika, τουλάχιστον 4.500 επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα στη φάση αυτή κινδυνεύουν -λόγω της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία- να πέσουν στα χέρια των νονών της μαφίας, οι οποίοι θέλουν να τις χρησιμοποιήσουν για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Η κυβέρνηση του Draghi, στο μεταξύ, ανακοίνωσε ότι θα εγκρίνει νέες μορφές οικονομικής βοήθειας των επιχειρηματιών του τουριστικού τομέα, για να μπορέσει να αποφευχθεί κάθε περαιτέρω παρείσδυση των διαφόρων μαφιών που δρουν στη χώρα.
Υπενθυμίζεται ότι στην Ιταλία οι παραλίες θα ξανανοίξουν στις 15 Μαΐου, ενώ η επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου έχει οριστεί για τις αρχές Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης