Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα ξανά κατά Tesla: Είναι... αλαζονική - Ο νέος «πόλεμος» και η καταγγελία ότι «τα φρένα δεν λειτουργούν»

Κίνα ξανά κατά Tesla: Είναι... αλαζονική - Ο νέος «πόλεμος» και η καταγγελία ότι «τα φρένα δεν λειτουργούν»
Η διαμαρτυρία που προκαλεί νέο γύρο αντιπαράθεσης προέκυψε από ένα επεισόδιο με μια γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι ήταν πελάτισσα της Tesla και στάθηκε πάνω από ένα από τα αυτοκίνητα της εταιρείας στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης με ένα μπλουζάκι που έγραφε στα κινέζικα "τα φρένα δεν λειτουργούν"
Σχετικά Άρθρα

«Πονοκέφαλος» για την Tesla καθώς αντιμετωπίζει έντονη πίεση στην Κίνα καθώς τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και οι ρυθμιστικές αρχές ασκούν κριτική στην ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία μετά από δημόσια διαμαρτυρία μιας γυναίκας, που ήταν πελάτισσα της εταιρείας, στην μεγάλη έκθεση αυτοκινήτου που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στην Σανγκάη.
Μάλιστα, σύμφωνα με το CNBC, η Tesla με αφορμή αυτό το περιστατικό θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια από τις χειρότερες κρίσεις δημοσίων σχέσεών της στην Κίνα, μια επενδυτική αγορά την οποία θεωρεί κρίσιμη για τη μελλοντική της ανάπτυξη.

Το περιστατικό

Η διαμαρτυρία που προκαλεί νέο γύρο αντιπαράθεσης προέκυψε από ένα επεισόδιο με μια γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι ήταν πελάτισσα της Tesla και στάθηκε πάνω από ένα από τα αυτοκίνητα της εταιρείας στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης με ένα μπλουζάκι που έγραφε στα κινέζικα "τα φρένα δεν λειτουργούν".
Η συγκεκριμένη γυναίκα έκανε λόγο για ένα πρόβλημα στα φρένα του αυτοκινήτου του ένα θέμα το οποίο έχουν θίξει και άλλοι Κινέζοι πελάτες στα social media τους τελευταίους μήνες. Πάντως όπως μεταδίδει το CNBC, η αστυνομία συνέλαβε τη γυναίκα η οποία καταδικάστηκε σε κράτηση πέντε ημερών για διατάραξη της δημόσιας τάξης.
Η Τesla από την πλευρά της ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα βρίσκεται σε σύγκρουση με τη εταιρεία από τον Φεβρουάριο για ένα συμβάν που σχετίζεται με την επιτάχυνση του αυτοκινήτου. Όπως ισχυρίζεται η εταιρεία κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που διαρκούν δύο μήνες η συγκεκριμένη γυναίκα δεν επέτρεψε την επιθεώρηση του αμαξιού από κάποιον τρίτο αλλά ζητούσε επιστροφή χρημάτων.
Σε μια ανάρτηση της εταιρείας στην υπηρεσία Weibo, το κινεζικό Twitter, η Τesla ανέφερε πως δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με παράλογες απαιτήσεις.
Τόσο τα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης όσο και οι κυβερνητικές υπηρεσίες άσκησαν κριτική στην Τesla κάνοντας λόγο για αλαζονική συμπεριφορά.
Τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων δημοσίευσαν μια σειρά από άρθρα ενώ η κεντρική πειθαρχική επιτροπή της κινεζικής κυβέρνησης εξέδωσε προειδοποιητική δήλωση.
Σε δύο δημοσιεύσεις της Weibo, η Tesla δήλωσε ότι είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τις αρχές.
Η εταιρεία είπε ότι θα πραγματοποιήσει "αυτο-εξέταση και αυτο-διόρθωση" για αποκαταστήσει προβλήματα που σχετίζονται με τη διαδικασία εξυπηρέτησης πελατών.
Υπενθυμίζεται πως η Κίνα για καιρό προέβαλε και χρησιμοποιούσε την ανάπτυξη της Tesla στην κινεζική αγορά για να δείξει ότι αφήνει περισσότερες ξένες επιχειρήσεις στη σχετικά κλειστή αγορά της.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης