Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Υπαναχώρηση για τα νομικά μέτρα κατά της AstraZeneca – Spahn (Γερμανία): Σημαντικό τώρα να έχουμε επάρκεια σε δόσεις εμβολίων

Κομισιόν: Υπαναχώρηση για τα νομικά μέτρα κατά της AstraZeneca – Spahn (Γερμανία): Σημαντικό τώρα να έχουμε επάρκεια σε δόσεις εμβολίων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πρόκειται να ενεργοποιήσει τη ρήτρα παραλαβής 100 εκατ. επιπλέον δόσεων, η οποία προβλέπεται στο συμβόλαιο για την παράδοση 300 εκατ. δόσεων εντός του 2021

Σχετικά Άρθρα

Άγνωστο παραμένει εάν τελικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προσφύγει νομικά εναντίον της AstraZeneca για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις του εμβολίου κατά της Covid 19.
«Δεν έχει ληφθεί απόφαση μέχρι στιγμής, επομένως θα πρέπει να περιμένουμε» δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, ερωτηθείσα από δημοσιογράφους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021.
«Η έναρξη νομικής δράσης κατά της AstraZeneca δεν θα βοηθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να εξασφαλίσει πιο γρήγορα τις δόσεις εμβολίων, δήλωσε, την ίδια ώρα, ο Γερμανός υπουργός Υγείας Jens Spahn την Παρασκευή (23/4).

Προτεραιότητα

«Για εμένα είναι πολύ πιο σημαντικό να προμηθευτούμε αυτά τα εμβόλια», δήλωσε ο Spahn σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, προσθέτοντας ότι η ΕΕ πρέπει να συνεργαστεί με την AstraZeneca για να λάβει όσο το δυνατόν γρηγορότερες παραδόσεις.
Ενώ οι νομικές διαδικασίες και τα ζητήματα ευθύνης (σ.σ. στην τήρηση των συμβολαίων)  θα πρέπει να διευθετηθούν, ο Spahn είπε ότι «δεν αποτελούν προτεραιότητα» σε αυτό το στάδιο αντιμετώπισης της πανδημίας

Καθυστερήσεις

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πλευρές είχαν ανταλλάξει εκατέρωθεν κατηγορίες, με αφορμή την αθέτηση του χρονοδιαγράμματος παράδοσης των προσυμφωνημένων δόσεων στις χώρες της Ε.Ε.
Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε φθάσει στα άκρα τη σύγκρουση, «παγώνοντας» τις εξαγωγές της AstraZeneca στο εξωτερικό, για όσα εμβόλια παράγονται εντός ευρωπαϊκού εδάφους (σ.σ. εργοστάσιο στην Ιταλία).
Χθες (22/4), στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι η Κομισιόν δεν πρόκειται να ενεργοποιήσει τη ρήτρα παραλαβής 100 εκατ. επιπλέον δόσεων, η οποία προβλέπεται στο συμβόλαιο για την παράδοση 300 εκατ. δόσεων εντός του 2021.

Νομικά μέτρα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται για νομικές διαδικασίες εναντίον της AstraZeneca μετά την περικοπή στις παραδόσεις δόσεων εμβολίων κατά του COVID-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης