Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε επίπεδα ρεκόρ οι δείκτες PMI τον Απρίλιο του 2021

tags :
ΗΠΑ: Σε επίπεδα ρεκόρ οι δείκτες PMI τον Απρίλιο του 2021
Η δραστηριότητα του ιδιωτικού κλάδου στις ΗΠΑ ενισχύθηκε περαιτέρω τον Απρίλιο του 2021, με τους δείκτες PMI της εταιρείας ερευνών IHS Markit να σκαρφαλώνουν σε επίπεδα ρεκόρ

Η δραστηριότητα του ιδιωτικού κλάδου στις ΗΠΑ ενισχύθηκε περαιτέρω τον Απρίλιο του 2021, με τους δείκτες PMI της εταιρείας ερευνών IHS Markit να σκαρφαλώνουν σε επίπεδα ρεκόρ καθώς η περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών και η ισχυρή ζήτηση έδωσαν νέα ώθηση στην οικονομία.
bfm70AF.jpg
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για την παραγωγή σε υπηρεσίες και μεταποίηση ενισχύθηκε στις 62,2 μονάδες τον Απρίλιο από 59,7 μονάδες τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.
Αυτή είναι η υψηλότερη μέτρηση στην ιστορία της έρευνας που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009.
Ο δείκτης για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις υπηρεσίες σκαρφάλωσε στις 63,1 μονάδες τον Απρίλιο, επίσης ρεκόρ, από 60,4 τον Μάρτιο.
bfm7742.jpg
Ο μεταποιητικός δείκτης PMI ενισχύθηκε και αυτός σε ιστορικό υψηλό στις 60,6 μονάδες από 59,1 τον Μάρτιο, ενώ ο δείκτης για την παραγωγή σκαρφάλωσε σε υψηλό δύο μηνών στις 57,2 μονάδες από 55,6 μονάδες.
"Η αμερικανική οικονομία γνωρίζει μια ισχυρή έναρξη στο δεύτερο τρίμηνο, λειτουργώντας στο φουλ, καθώς η χαλάρωση των περιορισμών, η εντυπωσιακή εκστρατεία εμβολιασμού, οι καλύτερες προοπτικές και τα μέτρα τόνωσης, βοήθησαν στην ενίσχυση της ζήτησης", σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.
2021-04-23_6-50-16.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης