Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Salvini ζητεί από τους Ιταλούς να αντιδράσουν στη βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Ο Salvini ζητεί από τους Ιταλούς να αντιδράσουν στη βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας
O Salvini ζήτησε από τους Ιταλούς να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απαγόρευση κυκλοφορίας βάζοντας την υπογραφή τους σε συγκεκριμένο ιστότοπo
Σχετικά Άρθρα

Αίσθηση και μεγάλες συζητήσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η τελευταία πρωτοβουλία του γραμματέα της Lega, Matteo Salvini.
Παρ΄όλο που το κόμμα του μετέχει στην κυβέρνηση του Mario Draghi, ο Salvini ζήτησε από τους Ιταλούς να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απαγόρευση κυκλοφορίας (από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί), βάζοντας την υπογραφή τους σε συγκεκριμένο ιστότοπο.
«Τουλάχιστον στις περιοχές εκείνες όπου η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, λέμε όχι στην απαγόρευση κυκλοφορίας, σε περιορισμούς και όρους», γράφει ο επικεφαλής της Lega.

Κεντροαριστερές αντιδράσεις

Η θέση του αυτή προκάλεσε την άκρως ενοχλημένη αντίδραση του γραμματέα του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Enrico Letta, ο οποίος τόνισε ότι ο Salvini πρέπει να αποφασίσει, τελικά, αν θεωρεί ότι βρίσκεται εντός ή εκτός κυβέρνησης.
Υπενθυμίζεται πως από τις 26/4, σε 15 ιταλικές περιφέρειες (επί 21 συνολικά ) η εστίαση θα ξανανοίξει, όπως και τα θέατρα και οι κινηματογράφοι.
Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Draghi, όμως, αποφάσισε ότι για να παραμείνει η πανδημία υπό έλεγχο, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα συνεχίσει να ισχύει από τις 10 το βράδυ.
Η Lega και πολλοί πρόεδροι περιφερειών είχαν ζητήσει επιμόνως να μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς περιορισμούς οι πολίτες τουλάχιστον μέχρι τις 11 το βράδυ, αλλά το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης