Τελευταία Νέα
Διεθνή

Breton (ΕΕ): Δυνατή έως τα μέσα Ιουλίου η ανοσία του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ

Breton (ΕΕ): Δυνατή έως τα μέσα Ιουλίου η ανοσία του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ

Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Εσωτερικής Αγοράς Thierry Breton δήλωσε ότι αναμένεται να παραδοθούν περισσότερες από 400 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων το δεύτερο τρίμηνο

Σχετικά Άρθρα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι σε θέση να παραγάγει αρκετά εμβόλια ώστε να επιτύχει τον στόχο της για ανοσία του ενήλικου πληθυσμού της έως τα μέσα Ιουλίου, δήλωσε ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας της ΕΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2021.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει ως στόχο τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ έως τα τέλη του καλοκαιριού, ωθούμενη από την τεράστια αύξηση στην προμήθεια των εμβολίων των εμβολίων για την επιτάχυνση του προγράμματος των εμβολιασμών της.

Συμφωνία – μαμούθ
 
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα είμαστε σε θέση να παράγουμε επαρκή αριθμό εμβολίων για την επίτευξη του στόχου της συλλογικής ανοσίας πράγμα που σημαίνει ότι το 70% του ενήλικου πληθυσμού θα είχε εμβολιαστεί έως τα μέσα Ιουλίου», δήλωσε ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Εσωτερικής Αγοράς Thierry Breton την Κυριακή σε ελληνική εφημερίδα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι αναμένει να υπογράψει τη μεγαλύτερη συμφωνία εφοδιασμού εμβολίων στον κόσμο μέσα σε λίγες ημέρες, εξασφαλίζοντας έως και 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου Pfizer COVID-19 μεταξύ 2021-2023.

Επάρκεια

Ο Breton είπε ότι αναμένεται να παραδοθούν περισσότερες από 400 εκατομμύρια δόσεις το δεύτερο τρίμηνο.
«Τα κράτη μέλη πρέπει να είναι έτοιμα να επιταχύνουν τους εμβολιασμούς», είπε.
Πρόσθεσε ότι η παραγωγή εμβολίων στην Ευρώπη διπλασιάζεται κάθε μήνα σε 53 εγκαταστάσεις παραγωγής και ότι μέχρι το τέλος του έτους, η ετήσια παραγωγική ικανότητα θα φτάσει τα 3 δισεκατομμύρια δόσεις καθώς θα είναι διαθέσιμες περισσότερες γραμμές παραγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης