Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Δοκιμαστική εφαρμογή των ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού σε εσωτερικές πτήσεις

Γαλλία: Δοκιμαστική εφαρμογή των ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού σε εσωτερικές πτήσεις

Η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα στην ΕΕ που έθεσε σε λειτουργία το σύστημα στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την εισαγωγή «ψηφιακών πράσινων πιστοποιητικών» έως τα μέσα Ιουνίου στη Γηραιά Ήπειρο

Σχετικά Άρθρα

Η Γαλλία ξεκινά πρώτη τη δοκιμαστική ευρεία χρήση των ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού και τίθεται στην πρώτη γραμμή για την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών την προσεχή τουριστική περίοδο σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, την Τρίτη 27 Απριλίου 2021.
Μία εφαρμογή ισχνηλάτησης των επαφών  που ήδη χρησιμοποιείται έχει εξοπλιστεί με μια νέα λειτουργία για τη ενσωμάτωση αποτελεσμάτων των διαγνωστικών τεστ και των εμβολιασμών και χρησιμοποιείται σε πτήσεις μικρών αποστάσεων μεταξύ του Παρισιού και της Κορσικής, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Jean-Baptiste Djebbari.
Η κίνηση θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για «την απελευθέρωση των αεροπορικών ταξιδίων τις επόμενες εβδομάδες και μήνες», δήλωσε ο Djebbari σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η πρωτιά

Η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση εφαρμόζει το εν λόγω σύστημα στο πλαίσιο σχεδιασμού για την εισαγωγή «ψηφιακών πράσινων πιστοποιητικών» σε ολόκληρη την περιοχή έως τα μέσα Ιουνίου.
Η γαλλική εφαρμογή διαθέτει ήδη περίπου 15 εκατομμύρια χρήστες, πολύ καλυτερη επίδοση απ 'ό, τι άλλες που δοκιμάζονται από ευρωπαική κράτη, όπως το AOKpass, το CommonPass και το International Air Transport Association Travel Pass.

Επέκταση

Η χρήση της γαλλικής εφαρμογής θα επεκταθεί σε υπερατλαντικές πτήσεις της Air France-KLM την επόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια σε πτήσεις προς ορισμένες γειτονικές χώρες, δήλωσε ο Djebbari, προσθέτοντας ότι είχε συνομιλίες με τον ομόλογό του στο Ηνωμένο Βασίλειο για διμερείς κοινές ταξιδιωτικές οδηγίες και σχεδιάζει αντίστοιχή συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Ιχνηλάτηση επαφών

Το σύστημα θα επιτρέψει την αποστολή αποτελεσμάτων εργαστηριακών δοκιμών και αρχείων εμβολίων από το κεντρικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Γαλλίας, βασιζόμενο στην υπάρχουσα εφαρμογή ιχνηλάτησης επαφών TousAntiCovid.
Ο Djebbari είπε ότι η εγκατάσταση θα περιορίσει τις δυνατότητας εξαπάτησης του συστήματος και θα επιταχύνει τα αεροπορικά ταξίδια.

Εστίαση και λιανεμπόριο

Αν και δεν υπάρχουν σχέδια για χρήση της εφαρμογής σε δραστηριότητες όπως η εστίαση και το λιανεμπόριο, η κυβέρνηση μελετά τη χρήση της σε εκδηλώσεις όπως συναυλίες, συνέδρια και φεστιβάλ.
Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ, δεν έχει ακόμη ανακοινώσει πώς θα αναπτύξει ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Ο δήμαρχος του Βερολίνου, Michael Mueller, δήλωσε τη Δευτέρα 26 Απριλίου ότι η χώρα εξακολουθεί να εργάζεται σε ένα σύστημα που αναπτύχθηκε από μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της International Business Machines και θα πρέπει να είναι διαθέσιμη από τον Ιούνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης