Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε υψηλό 15 ετών εκτοξεύθηκαν οι τιμές των κατοικιών το Φεβρουάριο

ΗΠΑ: Σε υψηλό 15 ετών εκτοξεύθηκαν οι τιμές των κατοικιών το Φεβρουάριο
Η έλλειψη «ελεύθερων» οικημάτων και τα χαμηλά επιτόκια των στεγαστικών δανείων έχουν οδηγήσει σε «έκρηξη» τιμών στην αμερικανική κτηματαγορά

Την υψηλότερη άνοδο των τελευταίων 15 ετών εμφάνισαν οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ, καθώς η έλλειψη «ελεύθερων» οικημάτων και τα χαμηλά επιτόκια των στεγαστικών δανείων έχουν οδηγήσει σε «έκρηξη» τιμών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg τη Τρίτη 27 Απριλίου 2021.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε ομοσπονδιακό επίπεδο, ο δείκτης S&P CoreLogic Case-Shiller «σκαρφάλωσε» στο +12% τον Φεβρουάριο του 2021, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από το Τον Ιανουάριο, η αντίστοιχη μεταβολή είχε διαμορφωθεί στο επίσης εντυπωσιακό +11,2%.


Μέσες τιμές

Την ίδια ώρα, στις 20 μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ, η μέση τιμή κατέγραψε αύξηση κατά 11,9%, υπερβαίνοντας οριακά την εκτίμηση των αναλυτών για άνοδο κατά 11,8%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι διαχρονικά, τα χαμηλά επιτόκια των στεγαστικών δανείων τροφοδοτούν το ενδιαφέρον για νέες αγορές ακινήτων, κάτι το οποίο όμως, σε συνδυασμό με το μικρό απόθεμα διαθέσιμων κατοικιών, οδηγεί σε εκτίναξη των τιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης