Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden στο Κογκρέσο: Η Αμερική είναι έτοιμη να απογειωθεί - Ώρα να πληρώσει το 1% των πιο πλούσιων

Biden στο Κογκρέσο: Η Αμερική είναι έτοιμη να απογειωθεί - Ώρα να πληρώσει το 1% των πιο πλούσιων
Η Αμερική πριν από 100 ημέρες ήταν στις φλόγες, τώρα πάει ξανά μπροστά είπε ο Biden
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι οι ΗΠΑ έχουν μπει ξανά σε κίνηση, ότι η Αμερική πάει ξανά μπροστά και ότι είναι έτοιμη να απογειωθεί διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden στην πρώτη του μεγάλη ομιλία στο Κογκρέσο με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών στο προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ.
«Πριν από εκατό ημέρες, το σπίτι μας, η Αμερική, ήταν στις φλόγες.
Όμως τώρα είναι εκ νέου έτοιμη να απογειωθεί χάρη στα σχέδια στήριξης της οικονομίας και στις μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν» υπογράμμισε ο Biden, ο οποίος για πρώτη φορά στην ιστορία των 245 ετών των ΗΠΑ είχε πίσω του δύο γυναίκες, την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Kamala Harris και την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi.
Ο Biden έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εκστρατεία ανοσοποίησης για την COVID-19 που είναι σε εξέλιξη, κάνοντας λόγο για μια «από τις μεγαλύτερες επιτυχίες από τη σκοπιά του εφοδιασμού» στην ιστορία των ΗΠΑ.

Έχουν εμβολιαστεί οι μισοί και πλέον ενήλικοι

«Οι μισοί και πλέον ενήλικοι έχουν πλέον λάβει τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων τους.
Οι θάνατοι των ηλικιωμένων έχουν μειωθεί κατά 80% από τον Ιανουάριο» υποστήριξε ο Biden, ο οποίος ωστόσο επεσήμανε πως «μένει δουλειά να γίνει για να νικηθεί ο ιός» και ότι «δεν μπορούμε να μειώσουμε την επαγρύπνησή μας».

Οι σχέσεις με την Κίνα

Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Κίνα, ο Biden είπε ότι οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν τη σύγκρουση αλλά και ότι είναι «έτοιμες να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους σε όλα τα πεδία».
«Η Κίνα και άλλες χώρες έρχονται με φόρα», είπε ο Biden αναφέροντας πως ο ηγέτης της Κίνας Xi Jinping δεν κρύβει πως θέλει να κάνει τη χώρα του «τη σημαντικότερη» στον κόσμο.
«Εκείνος και άλλοι, αυταρχικοί ηγέτες, νομίζουν ότι οι δημοκρατίες αδυνατούν να ανταγωνιστούν αυταρχικά καθεστώτα τον 21ο αιώνα διότι παίρνει πάρα πολύ καιρό να εξασφαλιστεί συναίνεση.
Στις συζητήσεις που έκανα με τον πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping του είπα ότι αντιμετωπίζουμε ευνοϊκά τον ανταγωνισμό» αλλά «θα δώσουμε μάχη εναντίον άδικων εμπορικών πρακτικών», «θα διατηρήσουμε ισχυρή στρατιωτική παρουσία στην περιφέρεια Ινδικού-Ειρηνικού» και «δεν θα αποκηρύξουμε την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Δεν επιδιώκουμε κλιμάκωση με τη Ρωσία

Όσον αφορά τις σχέσεις με τη Ρωσία ο Biden είπε ότι δεν επιδιώκει κλιμάκωση με τα Ρωσία.
«Είπα καθαρά στον πρόεδρο Putin πως αν και δεν επιδιώκουμε την κλιμάκωση, οι ενέργειές τους θα έχουν συνέπειες.

Να κερδίσουμε το μέλλον μας

Επιπλέον, ο Biden υποστήριξε ότι μέσα σε αυτές τις 100 ημέρες αποκατέστησε την πίστη των Αμερικανών στη δημοκρατία ενώ εξέφρασε τη στήριξη του στη μεσαία τάξη, υποσχόμενος τη δημιουργία εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας.
«Οι ΗΠΑ μετατρέπουν τον κίνδυνο σε δυνατότητα, την κρίση σε ευκαιρία, τα πλήγματα σε δύναμη» είπε ο Biden, ο οποίος επιχειρηματολόγησε πως οι δημόσιες δαπάνες και οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις που εισηγείται – συνολικού ύψους σχεδόν 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων – είναι επένδυση ζωτικής σημασίας στο μέλλον της Αμερικής.
«Ήρθα να μιλήσω για την κρίση – και την ευκαιρία που παρουσιάζεται στη χώρα.
Για την ανοικοδόμηση του έθνους μας και την αναζωογόνηση της δημοκρατίας.
Ώστε η Αμερική να κερδίσει το μέλλον της» είπε ο Biden.

Ώρα να πληρώσει το 1% των πιο πλούσιων

Παράλληλα ο Biden επεσήμανε πως πρόκειται να αυξηθούν οι φόροι στα έσοδα κεφαλαίων των επιχειρήσεων και των πλουσιότερων Αμερικανών για να χρηματοδοτηθεί το σχέδιό του να γίνουν επενδύσεις και να προσφερθεί βοήθεια στις οικογένειες, χωρίς να αυξηθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα.
«Είναι καιρός οι αμερικανικές εταιρείες και το 1% των πιο πλούσιων Αμερικανών να αρχίσουν να πληρώνουν το δίκαιο μερίδιο που τους αναλογεί» υποστήριξε ο Biden, ο οποίος εισηγείται φορολογική μεταρρύθμιση για να χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα που η ομάδα του βάπτισε American Families Plan («Σχέδιο για τις Αμερικανικές Οικογένειες»), εν μέρει χάρη στην αύξηση του υψηλότερου φορολογικού συντελεστή από το περίπου 37% σήμερα στο 39,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης