Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Powell (Fed): Η αγορά είναι «φούσκα» και φταίμε για αυτό

Παραδοχή Powell (Fed): Η αγορά είναι «φούσκα» και φταίμε για αυτό
«Βλέπετε πράγματα στις κεφαλαιαγορές που είναι λίγο… αφρώδη» είπε ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell
Σχετικά Άρθρα

«Βλέπετε πράγματα στις κεφαλαιαγορές που είναι λίγο… αφρώδη, είναι γεγονός.
Και δεν θα πως ότι δεν ευθύνεται για αυτό η νομισματική πολιτικη».
Τάδε έφη Jerome Powell.
Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (Federal Reserves - Fed) είπε ότι κάποια πράγματα είναι… φούσκες.
Επίσης, παραδέχθηκε πως η νομισματική πολιτική μπορεί να σχετίζεται με αυτό. 
Σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, ο Powell ρωτήθηκε αν πίστευε ότι υπάρχει κίνδυνος για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα των ΗΠΑ λόγω τάσεων όπως τα τρολ κρυπτονομίσματα, αλλά και φαινόμενα όπως αυτό της μετοχής της GameStop.
Μάλιστα, ιδιαίτερη μνεία έγινε στο κρυπτονόμισμα που έχει ως θέμα ένα σκυλάκι της ιαπωνικής φυλής Shiba Inu και ξεκίνησε ως αστείο, το Dogecoin, καθώς σημειώνει απόδοση 6.000% μέχρι σήμερα.
«Βλέπετε πράγματα στις κεφαλαιαγορές που είναι λίγο… αφρώδη, αυτό είναι γεγονός.
Kαι δεν θα κρυφτώ, ως Fed ευθυνόμαστε για αυτό» δήλωσε ο Powell.  

Λόγω… Covid

Σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθούν οι επιπτώσεις της COVID-19, οι κεντρικές τράπεζες πλημμύρισαν τις χρηματοπιστωτικές αγορές με ρευστότητα, κάτι που, με τη σειρά τους, είχε σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά κρυπτονομισμάτων, εντείνοντας τις πληθωριστικές πιέσεις στα περιουσιακά στοιχεία.
Ωστόσο, ο πρόεδρος Powell είναι αισιόδοξος για τις προοπτικές των ΗΠΑ για ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη, δείχνοντας τις «πολύ καλά κεφαλαιοποιημένες μεγάλες τράπεζες» και τον χαμηλό κίνδυνο χρηματοδότησης σε ό,τι αφορά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
«Αυτό που κινητοποιεί τις αγορές τους τελευταίους μήνες είναι αυτή η μετάβαση από έναν πολύ σκοτεινό χειμώνα σε μια ταχύτερη διαδικασία εμβολιασμού και ένα ταχύτερο “άνοιγμα”».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης