Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Επιταχύνεται η εμβολιαστική εκστρατεία με στόχο την ανοσοποίηση του 40% του πληθυσμού τον Ιούνιο

Κίνα: Επιταχύνεται η εμβολιαστική εκστρατεία με στόχο την ανοσοποίηση του 40% του πληθυσμού τον Ιούνιο
Η απόλυτη εξάρτηση της Κίνας από εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί εγχωρίως μπορεί να περιπλέξει την προσπάθεια ανοσοποίησης της χώρας

Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στην Κίνα.
Αυτή μάλιστα την εβδομάδα έγινε η χώρα που χορήγησε εμβόλια κατά της COVID-19 σε περισσότερους ανθρώπους από οποιαδήποτε άλλη.
Την ίδια όμως στιγμή οι υγειονομικές Αρχές επισημαίνουν πως θα χρειαστεί να επιταχύνουν την εμβολιαστική εκστρατεία για να πετύχουν τον στόχο για ανοσοποίηση του 40% του πληθυσμού έως τα τέλη Ιουνίου.
Στις 28 Απριλίου, η Κίνα είχε χορηγήσει συνολικά 243,91 εκατ. δόσεις, ξεπερνώντας τα 234,6 εκατ. δόσεις που έχουν χορηγήσει οι ΗΠΑ.
Ωστόσο με πληθυσμό 1,4 δισεκ. ανθρώπους, η Κίνα έχει χορηγήσει μόλις 17,4 δόσεις ανά 100 ανθρώπους, πολύ πίσω από τις 71,1 που έχουν χορηγηθεί στις ΗΠΑ, που έχουν πληθυσμό περίπου 328 εκατ. κατοίκων.
Η Κίνα χορηγεί περίπου 4,4 εκατ. δόσεις ανά ημέρα κατά μέσο όρο μέχρι στιγμής αυτό τον μήνα και ο ρυθμός θα πρέπει να επιταχυνθεί σε τουλάχιστον 5 εκατ. δόσεις για να πλησιάσει τον στόχο του Ιουνίου.
Η επίτευξη αυτού θα θέσει σε δοκιμασία την ικανότητα παραγωγής εμβολίων της Κίνας, καθώς κάποια τμήματα της χώρας ήδη είναι αντιμέτωπα με περιορισμένες προμήθειες, όπως δήλωσε υγειονομικός αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η έλλειψη στις προμήθειες θα περιοριστεί «από τον Μάιο, ιδιαίτερα μετά τον Ιούνιο», καθώς η παραγωγή αυξάνεται.
Η απόλυτη εξάρτηση της Κίνας από εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί εγχωρίως μπορεί να περιπλέξει την προσπάθεια ανοσοποίησης της χώρας, καθώς έως τώρα έχουν καταδείξει μέτρια αποτελεσματικότητά ενώ τα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί γι’ αυτήν είναι ανεπαρκή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης