Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Το μακρύ χέρι Erdogan στη Γερμανία - Πως αυξάνεται η επιρροή της Άγκυρας

Die Welt: Το μακρύ χέρι Erdogan στη Γερμανία - Πως αυξάνεται η επιρροή της Άγκυρας
Για «σύνοδο κορυφής» στο γερμανικό λόμπι του προέδρου της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, κάνει λόγο η εφημερίδα Die Welt.
Σχετικά Άρθρα

Για «σύνοδο κορυφής» στο γερμανικό λόμπι του προέδρου της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, κάνει λόγο η εφημερίδα Die Welt.
«Όλοι βγήκαν φωτογραφία με τον Τούρκο πρόεδρο. Ο Kemal Ergin, επικεφαλής της Ισλαμικής Κοινότητας Μιλί Γκιορούς με έδρα την Κολωνία, ο συνάδελφός του Kazim Turkmen από την Ισλαμοτουρκική Ένωση Θρησκευμάτων Ditib, ο Durmus Yildirim, πρόεδρος του ακροδεξιού συνδέσμου των Γκρίζων Λύκων Atib, ο Koksal Kus, νέος επικεφαλής της οργάνωσης UID που κάνει λόμπι στην Ευρώπη για το κυβερνών κόμμα AKP. Αυτοί και άλλοι εκπρόσωποι γερμανο-τουρκικών οργανώσεων ταξίδεψαν στην Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα και έγιναν δεκτοί από τον Ρecep Tayyip Erdogan και τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Houlousi Akar.
Φωτογραφίες από τη συνάντηση έχει αναρτήσει η τουρκική κυβέρνηση στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.
Το περιεχόμενο των συνομιλιών δεν έγινε γνωστό.
Ωστόσο το ταξίδι αυτό, με ιδιαίτερο πολιτικό χαρακτήρα, είναι ενδεικτικό της προσπάθειας που καταβάλλει το τουρκικό κυβερνητικό κόμμα AKP να ασκήσει επιρροή στην τουρκική κοινότητα της Γερμανίας».

H διείσδυση στη Γερμανία

Η εφημερίδα του Βερολίνου υπενθυμίζει ότι «τον περασμένο Νοέμβριο το γερμανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε το αίτημα που υπέγραφαν από κοινού Χριστιανοδημοκράτες, Χριστιανοκοινωνιστές, Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθεροι και Πράσινοι, ζητώντας από τη γερμανική κυβέρνηση να εξετάσει την απαγόρευση των Γκρίζων Λύκων. Σημαντικά νομικά προσκόμματα έχουν εμποδίσει μέχρι στιγμής την υλοποίηση του αιτήματος. Σύμφωνα με έρευνα που έχει διενεργήσει η American Jewish Committee στο Βερολίνο τα μέλη του εθνικιστικού κινήματος ανέρχονται σε 18.500. Αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη οργάνωση είναι η μεγαλύτερη ακροδεξιά οργάνωση στη Γερμανία. Η έκθεση των Υπηρεσιών για την Προστασία του Συντάγματος (για την οργάνωση) το 2019 κάνει λόγο για διαφορετικές εκφάνσεις, που κυμαίνονται από τον κλασικό ρατσισμό μέχρι τiς παρυφές του ισλαμισμού».
welt.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης