Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Το 58% συμφωνεί με τους 1.000 στρατιωτικούς, που προειδοποιούν τον Macron για τον κίνδυνο ενός εμφυλίου

Γαλλία: Το 58% συμφωνεί με τους 1.000 στρατιωτικούς, που προειδοποιούν τον Macron για τον κίνδυνο ενός εμφυλίου
Περίπου 1.000 στρατιωτικοί υπέγραψαν την επιστολή, συμπεριλαμβανομένων 20 απόστρατων στρατηγών, προειδοποιώντας τον Emmanuel Macron για «αρκετούς θανατηφόρους κινδύνους» που αντιμετωπίζει η Γαλλία
Σχετικά Άρθρα

Η πλειονότητα των Γάλλων πολιτών συμφωνεί με τα συναισθήματα, που εξέφρασαν σε επιστολή τους εν ενεργεία και απόστρατοι των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων ότι, η  χώρα κατευθύνεται προς έναν «εμφύλιο πόλεμο» που προκλήθηκε από μία αποτυχημένη πολυπολιτισμικότητα και επιθέσεις στη γαλλική ταυτότητα.
Περίπου 1.000 στρατιωτικοί υπέγραψαν την επιστολή, συμπεριλαμβανομένων 20 απόστρατων στρατηγών, προειδοποιώντας τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron για «αρκετούς θανατηφόρους κινδύνους» που απειλούν τη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένου του «Ισλαμισμού και των ορδών του μαχαιριού», μια αναφορά στα προάστια του Παρισιού και τις πόλεις με υψηλό αριθμό μεταναστών και καλπάζουσα εγκληματικότητα.

Φυλετικός πόλεμος

Οι υπογράφοντες στρατιωτικοί κατηγορούν επίσης το αντιρατσιστικό κίνημα που επιδιώκει να δημιουργήσει έναν «φυλετικό πόλεμο» και επιτίθεται σε σύμβολα γαλλικής πολιτιστικής συνοχής και ταυτότητας, συμπεριλαμβανομένων αγαλμάτων.
Η επιστολή κατηγορεί τους «φανατικούς αντάρτες» πως επιδιώκουν να προκαλέσουν διχασμούς μέσα σε κοινότητες που έχουν δημιουργήσει ένα κενό για τους Ισλαμιστές να ασκήσουν τον έλεγχο τους.

Η Γαλλία σε κίνδυνο

«Η ώρα είναι κρίσιμη, η Γαλλία κινδυνεύει», αναφέρει η επιστολή, η οποία δημοσιεύθηκε στις 21 Απριλίου - την 60ή επέτειο ενός αποτυχημένου πραξικοπήματος.
Οι στρατιωτικοί προειδοποιούν ότι η μεταχείριση των διαδηλωτών με τα κίτρινα γιλέκα αποτελεί παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει την αστυνομία «ως αποδιοπομπαίο τράγο» για βάναυση καταπίεση.

«Macron θα είσαι υπεύθυνος»

«Δεν είναι πλέον η ώρα να χρονοτριβήσουμε, αλλιώς αύριο ο εμφύλιος πόλεμος θα τερματίσει αυτό το αυξανόμενο χάος και τους θανάτους - για τους οποίους θα είσαι υπεύθυνος – με χιλιάδες θύματα», καταλήγει η επιστολή.
Παρά την καταδίκη της επιστολής από την κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης, μια νέα δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία του γαλλικού λαού συμφωνεί με την ουσία της.

Στο πλευρό των στρατιωτικών το 58%

Μια έρευνα της Harris Interactive διαπίστωσε ότι το 58% των ερωτηθέντων «υποστηρίζει τα λόγια των στρατιωτών».
Μια σαφής πλειοψηφία - 84% - δηλώνει ότι η βία αυξάνεται στην κοινωνία και το 73% πιστεύει πως η χώρα διαλύεται.
Σχεδόν τα τρία τέταρτα πιστεύουν ότι το «αντιρατσιστικό» κίνημα έχει τον αντίθετο αντίκτυπο και κάνει τις φυλετικές σχέσεις χειρότερες.
Σχεδόν οι μισοί (49%) πιστεύουν επίσης πως ο στρατός πρέπει να σταλεί για να καταλάβει προβληματικές περιοχές.
Μόνο ένας στους τρεις ερωτηθέντες είπε πως οι υπογράφοντες θα έπρεπε να τιμωρηθούν από την υπουργό Άμυνας Florence Parly.
oui.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης