Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Guindos (ΕΚΤ): Σταδιακή μείωση των μέτρων τόνωσης όταν κορυφωθούν οι εμβολιασμοί

De Guindos (ΕΚΤ): Σταδιακή μείωση των μέτρων τόνωσης όταν κορυφωθούν οι εμβολιασμοί
Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ προειδοποιεί για τις επιπτώσεις από τη διατήρηση των νομισματικών μέτρων τόνωσης για παρατεταμένο χρονικό διάστημα

Την εκτίμηση ότι η EKT μπορεί να αρχίσει να σκέφτεται τον περιορισμό των έκτακτων μέτρων όταν ο ρυθμός των εμβολιασμών φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο και η ανάκαμψη της οικονομίας επιταχυνθεί, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος ΕΚΤ, Luis de Guindos.
«Εάν με την επιτάχυνση των εμβολιασμών, καταφέρουμε να εμβολιάσουμε το 70% των Ευρωπαίων ενηλίκων έως το καλοκαίρι και η οικονομία αρχίζει να ανεβάζει ταχύτητες, ενδεχομένως να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο περιορισμού των νομισματικών μέτρων τόνωσης» δήλωσε στη La Repubblica.
«Η ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής θα πρέπει να πάει χέρι-χέρι με την ομαλοποίηση της οικονομίας» τόνισε ο ίδιος.
Η επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ είναι προγραμματισμένη για τις 10 Ιουνίου και οι συντηρητικοί αξιωματούχοι έχουν αρχίσει ήδη να ζητάνε τη μείωση των αγορών ομολόγων.
Λιγότερο από το 30% του πληθυσμού του μπλοκ έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο εμβολιασμός του 70% του πληθυσμού δεν μπορεί να συμβεί πριν τα τέλη Ιουλίου, με τα τέλη Αυγούστου να θεωρείται ρεαλιστικότερη προθεσμία.
Ωστόσο, ο De Guindos προειδοποίησε ότι η διατήρηση των μέτρων για μεγάλο χρονικό διάστημα, προειδοποιώντας ότι οι επιπτώσεις θα μπορούσαν να είναι τόσο επιζήμιες όσο η κατάργηση των μέτρων πολύ νωρίς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης