Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Bill και η Melinda Gates παίρνουν διαζύγιο ύστερα από 27 χρόνια έγγαμου βίου

O Bill και η Melinda Gates παίρνουν διαζύγιο ύστερα από 27 χρόνια έγγαμου βίου
Διαζύγιο έπειτα από 27 χρόνια γάμου παίρνουν ο Bill και η Μelinda Gates

Χωριστούς δρόμους επέλεξαν να πάρουν έπειτα από 27 συναπτά έτη έγγαμου βίου ο ιδρυτής της Microsoft Βill Gates και η σύζυγός του Melinda Gates. 
Όπως σημειώνει σε tweet ο Bill Gates, «έπειτα από πολλή σκέψη και πολλή προσπάθεια για να διατηρηθεί η σχέση μας, πήραμε την απόφαση να χωρίσουμε.
Τα 27 χρόνια που ζήσαμε μαζί, μεγαλώσαμε τρία παιδιά και θέσαμε τα θεμέλια για να κάνουμε τους ανθρώπους πιο παραγωγικούς και περισσότερο υγιείς.
Συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε τα ίδια πιστεύω σε ό,τι αφορά την αποστολή που έχουμε αναλάβει και θα εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε μαζί – παρότι δεν θεωρούμε πως μπορούμε πλέον να συνυπάρχουμε ως ζευγάρι.
Ζητάμε χώρο και ιδιωτικότητα για να συνεχίσουμε τη ζωή μας».

 

Οι οικονομικές λεπτομέρειες της απόφασης δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα

Ο 65χρονος Bill και η 56χρονη Melinda Gates είναι συμπρόεδροι και διαχειριστές του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Bill & Melinda Gates Foundation, ενός από τα πιο ισχυρά φιλανθρωπικά ιδρύματα στον κόσμο, το οποίο ξεκίνησε τη δράση του το 2000.
Το ίδρυμα διαθέτει σήμερα πάνω από 51 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με μια φορολογική δήλωση που επικαλέστηκε το CNBC.
Η κοινή περιουσία του ζευγαριού εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 145,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg News.
Πιο πρόσφατα, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλους, ξεκίνησαν μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων με σκοπό να βοηθήσουν στην επέκταση της παγκόσμιας πρόσβασης στους εμβολιασμούς COVID-19.
Το 2020, ο Bill Gates παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft, τερματίζοντας επίσημα τους δεσμούς με την εταιρεία που συνέστησε το 1975 με τον αείμνηστο Paul Allen.
Οι Gates δεν είπαν τίποτα για τους λόγους που τους ώθησαν να χωρίσουν.
Ο Bill Gates είναι, σύμφωνα με την τελευταία κατάταξη του Forbes, ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με εκτιμώμενη περιουσία στα 124 δισεκατομμύρια δολάρια.
Βρίσκεται πίσω από δύο άλλους Αμερικανούς, τον Jeff Bezos και τον Elon Musk και τον Γάλλο Bernard Arnault, και μπροστά από τον ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg. Δύο χρόνια νωρίτερα ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos και η τότε σύζυγός του, MacKenzi ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης