Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η πρόβλεψη ενός… guru για τη διαφημιστική αγορά, το 2021

Η πρόβλεψη ενός… guru για τη διαφημιστική αγορά, το 2021

Martin Sorrell: Eίμαι εξαιρετικά αισιόδοξος για το άμεσο μέλλον"

Προσδοκίες για άμεση επανεκκίνηση της παγκόσμιας οικονομίας, με "καταιγιστικό ρυθμό", αφήνοντας πίσω τη "λαίλαπα" του κορωνοϊου, δημιούργησε η αναθεωρημένη έκθεση ενός εκ των παγκόσμιων ρυθμιστών των κλάδων της Διαφήμισης και του Marketing , η πολυεθνική "S4 Capital" στην αναθεωρημένη έκθεσή της για τις προσδοκίες του κλάδου τους επόμενους μήνες του τρέχοντος έτους.

Στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου σήμερα, η S4 αναμένει αύξηση εσόδων και κερδών 30% για ολόκληρο το έτος, από 25% προηγουμένως, μετά από μια ισχυρή έναρξη του έτους.
Ο CEO της "S4 Capital" και αποκαλούμενος από πολλούς ως ένας εκ των "guru" της διαφήμισης, ο Sir Martin Sorrell, είναι επίσης αισιόδοξος για τις προοπτικές ανάπτυξης.
Όπως είπε, κατά την παρουσίαση της αναθεωρημένης έκθεσης της "S4 Capital" o Sorrel, "η ζήτηση θα καθοδηγείται από την οικονομική ανάκαμψη και θα δώσει ώθηση στις δαπάνες".

Με ¨γοργό ρυθμό" θα "τρέξει" η διαφήμιση και το 2022

Ο Sorrel πρόσθεσε ότι με την ισχυρή αύξηση του ΑΕΠ που αναμένεται φέτος και το 2022 (μετά από μια τρομερή πτώση το 2020), το ψηφιακο μάρκετινγκ προβλέπεται ότι θα γνωρίσει μεγάλη "άνθηση" τους επόμενους μήνες".
«Είμαστε εξαιρετικά αισιόδοξοι για τις προοπτικές μας για το τρέχον έτος και το επόμενο, δεδομένης της τεράστιας παγκόσμιας δημοσιονομικής και νομισματικής ώθησης που εισήχθη για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου της πανδημίας και της επακόλουθης αύξησης των δεικτών εξοικονόμησης καταναλωτών και της στασιμότητας των εταιρικών κεφαλαιακών επενδύσεων», πρόσθεσε ο διεθνούς φήμης διαφημιστής.

Ο "χρησμός" guru για τα "κοτόπουλα" και το …."κοτέτσι"

Πάντως, ολοκληρώνοντας την προσδοκία του ο Sir Sorrel, ανταποκρινόμενος στο χαρακτηρισμό που του αποδίδεται ως "οικονομικού guru" άφησε έναν αμφιλεγόμενο "χρησμό" για το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον το 2023, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "το '23 τα κοτόπουλα θα επιστρέψουν στο κοτέτσι…".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης