Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πως μπορεί να επηρεάσει τη Wall Street το διαζύγιο του Bill Gates...

Πως μπορεί να επηρεάσει τη Wall Street το διαζύγιο του Bill Gates...
Ο Bill Gates ή τουλάχιστον μερικοί πλούσιοι αγωνίζονται για την κάλυψη και την προστασία των περιουσιακών τους στοιχείων έναντι των άπληστων μελλοντικών συζύγων
Το τέλος του γάμου του Bill και της Melinda Gates ενδεχομένως να ωφελήσει ορισμένες μετοχές της Wall Street.
Και αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα που απασχολεί τους αναλυτές, μέσα σε πλήθος διαζυγίων δισεκατομμυριούχων.
Διότι ο Gates επενδύει το μεγαλύτερο μέρος του οικογενειακού του πλούτου μέσω της Cascade Investment, ενός από τα μεγαλύτερα οικογενειακά γραφεία στον κόσμο με περισσότερα από 50 δισ. δολάρια σε υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία και, σύμφωνα με τις κανονιστικές καταθέσεις, επενδύθηκε κυρίως σε μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, όπως η Deere & Co, η Berkshire Hathaway και καναδικός εθνικός σιδηρόδρομος CNI.

Πως επηρεάζει το διαζύγιο τις αγορές

Η ανακοίνωση ότι ο Bill και η Melinda Gates χωρίζουν εξέπληξε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας τα μέλη του γκρουπ Reddit r / GME είχαν αποκαλύψει μια σχεδόν προ διμήνου ανάρτηση από τον χρήστη Jobom3 που σύνδεσε τις δανεισμένες μετοχές της GameStop.
Σε αυτήν την ανάρτηση οι δισεκατομμυριούχοι hedge funders και οι πλούσιοι επενδυτές έτειναν να αυξάνουν τις αρνητικές τους θέσεις ως μέρος ενός σχεδίου προετοιμασίας για τα επικείμενα διαζύγια τους.
Το πρωί της 11ης Μαρτίου, μια δημοσίευση στο Reddit επεσήμανε ότι πάνω από 1 εκατομμύριο μετοχές της GameStop είχαν δανειστεί πριν από την αγορά, ένα σήμα που οι pro-GameStop Redditors ερμήνευσαν ως ένα σήμα μιας νέας αψιμαχίας στη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ των hedge fund που προσπαθούν να σορτάρουν την GameStop και των τακτικών επενδυτών.

Παράκαμψη των κανόνων μέσω Wall Street

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Jobom3 επανέλαβε αυτήν τη θεωρία: «Νομίζω ότι αγοράζουν χρόνο για να εξασφαλίσουν τα προσωπικά τους περιουσιακά στοιχεία»,
«Οι κινήσεις τους σε offshore ενώ επίκειται κάποιο διαζύγιο αυξάνονται», έγραφαν οι Redditors.
Αυτά τα σχόλια μετατράπηκαν γρήγορα σε ένα κύμα υπέρ της αξία της GameStop, με τους χρήστες να συνενώνονται γύρω από τη θεωρία ότι ο Bill Gates ή τουλάχιστον μερικοί πλούσιοι αγωνίζονται για την κάλυψη και την προστασία των περιουσιακών τους στοιχείων έναντι των άπληστων μελλοντικών συζύγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης