Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gandhi (Ινδία): Εάν δεν τεθεί άμεσα υπό έλεγχο η covid, θα μας αποδεκατίσει – Απειλή για τον πλανήτη

Gandhi (Ινδία): Εάν δεν τεθεί άμεσα υπό έλεγχο η covid, θα μας αποδεκατίσει – Απειλή για τον πλανήτη
Αίτημα στον πρωθυπουργό Narendra Modi να επιβληθεί άμεσα εθνικό lockdown
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως εάν δεν τεθεί άμεσα υπό έλεγχο το δεύτερο κύμα της επιδημίας της covid, ο ιός θα αποδεκατίσει την Ινδία και θα εξελιχθεί σε μια τεράστια απειλή για τον υπόλοιπο κόσμο διατύπωσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης της Ινδίας, Rahul Gandhi.
Σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Narendra Modi ο Gandhi ζητά από την κυβέρνηση να επιβάλλει άμεσα ένα νέο εθνικό lockdown, να επιταχύνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα του πληθυσμού και να προχωρήσει στην επιστημονική ανίχνευση του ιού και των παραλλάξεων του.
«Το δεύτερο πιο μεγάλο πληθυσμιακά έθνος έχει την ευθύνη σε έναν παγκοσμιοποιημένο και διασυνδεδεμένο κόσμο να σταματήσει την εκρηκτική αύξηση της covid 19 εντός των συνόρων.
Η Ινδία είναι το σπίτι του ενός στους έξι ανθρώπους του πλανήτη
Η πανδημία έχει δείξει ότι το μέγεθος η γενετική ποικιλομορφία και η πολυπλοκότητα καθιστούν την Ινδία ένα γόνιμο έδαφος για να μεταλλαχθεί γρήγορα ο ιός έτσι ώστε να γίνει πιο μεταδοτικός και πιο επικίνδυνος» αναφέρει ο Gandhi υποστηρίζοντας ότι το «να επιτραπεί η ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού στην χώρα μας θα είναι καταστροφικό όχι μόνο για το λαό μας αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο».
Σημειώνεται πως μια ινδική παράλλαξη του ιού έχει ήδη εντοπιστεί και σε άλλες χώρες, όπως στη Μ. Βρετανία, κάτι που αναγκάζει πολλά κράτη να διακόπτουν τις επαφές με την Ινδία.
Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε μια εβδομάδα, η Ινδία κατέγραψε επίσημα 1,5 εκατομμύρια μολύνσεις και ενώ το σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει καθώς υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε κλίνες και οξυγόνο στα νοσοκομεία.
Η κυβέρνηση Modi κατηγορείται ότι δεν έλαβε άμεσα μέτρα για να σταματήσει θρησκευτικές εορτές και πολιτικές συγκεντρώσεις, ότι ήρε πολύ γρήγορα τα περιοριστικά μέτρα και ότι καθυστέρησε το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης