Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Έκκληση στο Κογκρέσο για επενδύσεις ύψους δισ. δολ στους ημιαγωγούς για την αυτοκινητοβιομηχανία

ΗΠΑ: Έκκληση στο Κογκρέσο για επενδύσεις ύψους δισ. δολ στους ημιαγωγούς για την αυτοκινητοβιομηχανία
Προκειμένου να αποτραπούν το «φρένο» στην παραγωγή και εκατομμύρια απολύσεις χρειάζεται να αντιμετωπιστεί η έλλειψη στους ημιαγωγούς, σύμφωνα με παράγοντες της αυτοκινητοβιομηχανίας
Σχετικά Άρθρα
Την προτροπή προς το αμερικανικό Κογκρέσο να διοχετεύσει πόρους ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων σε χρηματοδότηση προκειμένου να αυξηθεί κατακόρυφα η παραγωγή ημιαγωγών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία επλήγη λόγω των ελλείψεων, πραγματοποίησαν παράγοντες κλάδου καθώς και η μεγαλύτερη ένωση εργαζομένων σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021.

Απολύσεις και παραγωγή

Το Κογκρέσο «πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην παραγωγή των ημιαγωγών που είναι απαραίτητοι για τη συναρμολόγηση οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αυτό θα διασφαλίσει ότι οι κατασκευαστές (στις ΗΠΑ) θα έχουν ένα δίκαιο μερίδιο από τους ημιαγωγούς που απαιτούνται για την κάλυψη της καταναλωτικής ζήτησης», επισημαίνεται σε κοινή δήλωση ενώσεων κατασκευαστών οχημάτων.
Δεκάδες χιλιάδες είναι οι απολύσεις στις οποίες έχουν προχωρήσει κατασκευαστές οχημάτων, την ίδια ώρα, εξαιτίας των περικοπών στην παραγωγή που προκάλεσε η έλλειψη ημιαγωγών.

Το πλήγμα

Ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος βασίζεται στους ημιαγωγούς για τα πάντα, από τη διαχείριση των ψηφιακών συστημάτων των κινητήρων έως τα συστήματα υποστήριξης οδηγού έχει πληγεί στο μέγιστο βαθμό από τις ελλείψεις ημιαγωγών.
κατασκευαστές όπως η Ford, η Volkswagen και η Jaguar Land Rover έχουν κλείσει γραμμές παραγωγής, απολύουν εργαζομένους και προχώρησαν σε περικοπές στην παραγωγική τους δυναμικότητα.

Απώλειες

Η Stellantis, ο τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο, δήλωσε την Τετάρτη 5 Μαϊου 2021 ότι η έλλειψη ημιαγωγών επιδεινώθηκε το τελευταίο τρίμηνο.
Ο Richard Palmer διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που δημιουργήθηκε μέσω της συγχώνευσης της Fiat Chrysler και της εταιρείας Peugeot PSA, προειδοποίησε ότι η διαταραχή στην αφοδιαστικη΄αλυσίδα θα μπορούσε να διαρκέσει έως το 2022.
Ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες αφήνουν πλέον εκτός χαρακτηριστικά υψηλού επιπέδου στα οχήματά τους ως αποτέλεσμα της έλλειψης ημιαγωγών, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg την Πέμπτη (6/5).

Συστήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Nissan δεν περιλαμβάνει συστήματα πλοήγησης σε μοντέλα που θα τα είχαν κανονικά, ενώ η Ram Trucks έχει σταματήσει να εξοπλίζει τα οχήματα με έναν τυπικό «έξυπνο» καθρέφτη οπισθοπορείας που παρακολουθεί ''τυφλά'' σημεία.
Στη Γαλλία, η Renault δεν τοποθετεί πλέον μια υπερμεγέθη ψηφιακή οθόνη πίσω από το τιμόνι ορισμένων μοντέλων.

Ενοικίαση

Οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων αισθάνονται επίσης τις επιπτώσεις, καθώς δεν μπορούν να αγοράσουν νέα οχήματα, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.
Οι Hertz και Enterprise, οι οποίες παραδοσιακά προχωρούσαν σε παραγγελίες νέων οχημάτων κατά χιλιάδες φέρονται να καταφεύγουν στην αγορά μεταχειρισμένων από δημοπρασίες.
«Η παγκόσμια έλλειψη ημισγωγών έχει επηρεάσει τη βιομηχανία  ενοικίασης αυτοκινήτων να λαμβάνει νέες παραγγελίες οχημάτων όσο γρήγορα θα θέλαμε», δήλωσε εκπρόσωπος της Hertz στο CNBC.
Ο Hertz είπε ότι «συμπληρώνει» το στόλο της «αγοράζοντας παλαιά οχήματα με λίγα χιλιόμετρα» από δημοπρασίες και αντιπροσώπους.
Εκπρόσωπος της επιχείρησης δήλωσε ότι η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών «έχει επηρεάσει τη διαθεσιμότητα και τις παραδόσεις νέων οχημάτων σε ολόκληρη τη βιομηχανία σε μια εποχή που η ζήτηση είναι ήδη υψηλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης