Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Biden αισιοδοξεί ότι θα συναντηθεί σύντομα με τον Putin

Ο Biden αισιοδοξεί ότι θα συναντηθεί σύντομα με τον Putin
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δήλωσε ότι αναμένει πως θα μπορέσει να συναντηθεί «σύντομα» με τον Ρώσο ομόλογό
Σχετικά Άρθρα

O πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δήλωσε ότι αναμένει πως θα μπορέσει να συναντηθεί «σύντομα» με τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin και ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε ότι οι συνεχιζόμενες διαφωνίες μεταξύ των δύο χωρών δεν είναι απαραίτητο να επιλυθούν πριν από μια σύνοδο κορυφής.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Biden είπε ότι θέλει να συναντηθεί με τον Putin, παρά τη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.
«Αυτό δεν επηρεάζει την επιθυμία μου για μια συνάντηση ενώπιος ενωπίω και θα παρατηρήσετε ότι είχε περισσότερους στρατιώτες προηγουμένως. Αποσύρει τους στρατιώτες», είπε αναφερόμενος στον Putin.
Όταν ρωτήθηκε αν η συνάντηση αυτή θα μπορούσε να γίνει τον Ιούνιο, απάντησε: «Αισιοδοξώ ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε. Δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο χρόνο ή τόπο. Το επεξεργαζόμαστε».
Ο Biden και οι σύμβουλοί του θα ήθελαν να προσθέσουν μια σύνοδο κορυφής με τον Putin, σε τρίτη χώρα, ενόσω ο Αμερικανός πρόεδρος θα βρίσκεται στην Ευρώπη, στα μέσα Ιουνίου, για τη σύνοδο της G7 στη Βρετανία και του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Οι διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους σε ό,τι αφορά τον τόπο, τον χρόνο και την ατζέντα της συνόδου συνεχίζονται, είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jen Psaki.
«Επαφίεται σ’ αυτούς το τι θέλουν να επιτύχουν», πρόσθεσε.
Η Psaki διευκρίνισε ότι τα ζητήματα που προκαλούν εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών δεν είναι απαραίτητο να επιλυθούν πριν από τη σύνοδο.
«Προφανώς, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ελευθερία του λόγου, η ελευθερία της έκφρασης, οι αξίες, είναι όλα ζητήματα που έχουν θέσει ο υπουργός (Εξωτερικών, Anthony) Blinken και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας (στους ομολόγους τους.
Αλλά η πρόσκληση για μια συνάντηση, για μια συζήτηση, δεν έγινε υπό την προϋπόθεση ότι όλα τα ζητήματα θα λυθούν εκ των προτέρων. Αναμένουμε ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε διαφωνίες», εξήγησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης