Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Πάνω από 4.000 θάνατοι σε μία ημέρα – Αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα αποφάσισαν οι περιφέρειες (8/5)

Ινδία: Πάνω από 4.000 θάνατοι σε μία ημέρα – Αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα αποφάσισαν οι περιφέρειες (8/5)

Όπως ανακοίνωσε το ινδικό υπουργείο Υγείας το περασμένο 24ωρο καταγράφηκαν 4.187 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από την αρχή της πανδημίας να φτάνει τις 238.270

Σχετικά Άρθρα
Νέο θλιβερό ρεκόρ θανάτων λόγω κορωνοϊού κατέγραψε η Ινδία, καθώς ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα με αμείωτη ένταση και αποφασίστηκε η επιβολή αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων στις περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 8 Μαΐου 2021.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας το περασμένο 24ωρο καταγράφηκαν 4.187 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από την αρχή της πανδημίας να φτάνει τις 238.270.
Παράλληλα το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 401.078 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων από την αρχή της πανδημίας να ανέρχεται στα 21,9 εκατομμύρια.

Περιοριστικά μέτρα

Ειδικοί λένε ότι ο πραγματικός αριθμός των νέων κρουσμάτων και θανάτων COVID-19 είναι πιθανό να είναι πολύ υψηλότερος από τους επίσημους αριθμούς.
Η περιφέρεια Tamil Nadu, γνωστη για την αυτοκινητοβιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των BMW, Daimler, Hyundai, Ford, Nissan και Renault, δήλωσε ότι θα μετακινηθεί από ένα μερικό σε ένα πλήρες lockdowns τη Δευτέρα 10 Μαίου, σταματώντας τις δημόσιες συγκοινωνίες και κλείνοντας τα καταστήματα που σερβίρουν αλκοόλ.

Περιφέρειες

Η γειτονική περιφέρεια της Karnataka επέκτεινε το συνολικό lockdown αργά την Παρασκευή (7/5).
Η πρωτεύουσα της πολιτείας Μπανγκαλόρ είναι ένας μεγάλος τεχνολογικός κόμβος, όπου στεγάζονται γραφεία εταιρειών, όπως η Google, η Amazon και η Cisco.
Η Ινδία δεν έχει ακόμη επιβάλει καθολικό lockdown όπως έκανε κατά το πρώτο κύμα της πανδημία πέρυσι, αλλά σε αυτό έχουν προχωρήσει οι μισές περιφέρειες της χώρας.

Εμβολιασμοί

Αν και είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής εμβολίων στον κόσμο, η Ινδία αντιμετωπίζει προβλήματα στην παραγωγή και τη διανομή των δόσεων.
Αν και η χώρα έχει χορηγήσει πάνω από 167 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου και μόνο περίπου το 2% των 1,4 δισεκατομμυρίων κατοίκωντης έλαβε τις δύο δόσεις που χρειάζονται για πλήρη ανοσοποίηση.

Επικρίσεις

Ο Ινδός πρωθυπουργός Narendra Modi έχει γίνει στόχος επικρίσεων επειδή δεν αντέδρασε γρηγορότερα για να αναχαιτίσει το δεύτερο κύμα, την ώρα που θρησκευτικά φεστιβάλ και πολιτικές συγκεντρώσεις προσέλκυσαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους τις τελευταίες εβδομάδες και μετατράπηκαν σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού.
Η κυβέρνησή της χώρας επικρίνεται επίσης για καθυστερήσεις στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της COVID-19, το οποίο αποτελεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, τη μόνη ελπίδα που έχει η Ινδία να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης