Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόεδρος Ρουμανίας: Χρειάζεται μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη

Πρόεδρος Ρουμανίας: Χρειάζεται μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη
Τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ της Ανατολικής Ευρώπης θα ήθελαν μεγαλύτερη παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην ανατολική πτέρυγα του μπλοκ

Τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ της Ανατολικής Ευρώπης θα ήθελαν μεγαλύτερη παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην ανατολική πτέρυγα του μπλοκ, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Klaus Iohannis μετά από μια διαδικτυακή σύνοδο κορυφής αυτών των κρατών στην οποία συμμετείχε και ο Αμερικανός πρόεδρος Biden.
«Το ΝΑΤΟ πρέπει να συνεχίσει να ενισχύει τη θέση άμυνας και αποτροπής του, ιδίως στην ανατολική πτέρυγα, από... τη Βαλτική έως τη Μαύρη Θάλασσα», δήλωσε ο Iohannis μετά τη σύνοδο κορυφής.
«Αυτός είναι ο λόγος που επιχειρηματολόγησα, μεταξύ άλλων σε συζητήσεις με τον πρόεδρο Biden, υπέρ της αύξησης της στρατιωτικής παρουσίας της Συμμαχίας στη Ρουμανία και... νότια της ανατολικής πτέρυγας».
Τη σύνοδο κορυφής των Εννέα του Βουκουρεστίου, μιας ομάδας ευρωπαϊκών χωρών στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, φιλοξένησαν από κοινού ο Iohannis και ο πρόεδρος της Πολωνίας A. Duda.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης