Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεχνολογικό sell off στην Ασία - Στο -3% ο Nikkei 225 στο Τόκιο

Τεχνολογικό sell off στην Ασία - Στο -3% ο Nikkei 225 στο Τόκιο
Οι μετοχές του τεχνολοικού κλάδου δέχονται ισχυρές πιέσεις, εν αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
To τεχνολογικό sell off στη Wall Street συμπαρασύρει και τις αγορές της Ασίας, με τον δείκτη Nikkei 225 στο Τόκιο να σημειώνει «βουτιά» 3%.
Οι μετοχές του τεχνολοικού κλάδου δέχονται ισχυρές πιέσεις, εν αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία θα ανακοινωθούν την Τετάρτη.
O δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας, υποχωρούσε 1,6%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τα τέλη Μαρτίου.
Η άνοδος των τιμών στα commodities, όπως ο χαλκός, σε επίπεδα ρεκόρ είναι ο τελευταίος δείκτης ότι ο πληθωρισμός μπορεί να μην είναι τόσο παροδικός όσο πιστεύουν ορισμένοι αξιωματούχοι της Fed. 
Το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα στρέφεται στη Federal Reserve, εν αναμονή δηλώσεων των μελών της, ώστε οι αγορές να αξιολογήσουν τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζα των ΗΠΑ.

«Στο κόκκινο» οι δείκτες, με εξαίρεση την Κίνα

Ο Asia Dow υποχωρούσε 2,5% στις 3.955 μονάδες.
Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 3%, στις 28.608 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχωρούσε 2% στις 28.032 μονάδες.
Ωστόσο, στην Κίνα ο Shanghai Composite ενισχυόταν 0,4% στις 3.441 μονάδες, μετά την ανακοίνωση των τιμών καταναλωτή, οι οποίες τον Απρίλιο αυξήθηκαν κατά 0,9% σε ετήσια βάση, έναντι αύξησης 1% που ανέμεναν οι αναλυτές και του δείκτη τιμών παραγωγού, ο οποίος αυξήθηκε κατά 6,8% έναντι του 6,5% που ανέμεναν οι αναλυτές.
Ο Sensex σημείωνε πτώση 0,4% στις 49.288 μονάδες.
Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η χαοτική κατάσταση στην Ινδία λόγω της πανδημίας, επαναφέρει στο προσκήνιο τις ανησυχίες για τη ζήτηση.
Η τιμή του αργού πετρελαίου διαπραγματεύεται στα 64,37δολ. το βαρέλι με πτώση 0,9% , ενώ η τιμή του Brent καταγράφει απώλειες 0,8% στα 67,77 δολ. το βαρέλι.
Οι επενδυτές παρακολουθούν παράλληλα τις εξελίξεις γύρω από την κυβερνοεπίθεση σε έναν σημαντικό αγωγό που παραδίδει περίπου το 45% των καυσίμων που καταναλώνονται στην Ανατολική Ακτή.
Η Colonial Pipeline ανακοίνωσε μέσα στο σαββατοκύριακο ότι έκλεισε τον αγωγό καθώς έχει γίνει στόχος κυβερνοεπίθεσης για λύτρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης