Διεθνή

Κομισιόν: Πρόθυμη η Ε.Ε. για παράταση τριών μηνών στην AstraZeneca υπό προϋποθέσεις

Κομισιόν: Πρόθυμη η Ε.Ε. για παράταση τριών μηνών στην AstraZeneca υπό προϋποθέσεις
Ο συνήγορος της AstraZeneca διαμαρτυρήθηκε για την εκκίνηση από την Κομισιόν και δεύτερης αγωγής με το δεδομένο ότι μόλις έχει εκκινήσει η πρώτη
Σχετικά Άρθρα

Πρόθυμη για παράταση τριών μηνών στην AstraZeneca υπό προϋποθέσεις εμφανίζεται η Κομισιόν.
Ειδικότερα, ο δικηγόρος, ο οποίος εκπροσωπεί την ΕΕ ενώπιον βελγικού δικαστηρίου, δήλωσε -κατά την έναρξη διαδικασίας δεύτερης αγωγής της Κομισιόν κατά της εταιρείας- ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι διατεθειμένη να δεχθεί την εκπλήρωση των όρων του συμβολαίου με την AstraZeneca μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου, με καθυστέρηση τριών μηνών σε σχέση με τη συμφωνία, εάν η εταιρεία της παραδώσει 120 εκατ. δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό.
Η αγωγή έχει διαδικαστικό χαρακτήρα και ακολουθεί την κατάθεση μιας πρώτης αγωγής τον Απρίλιο, στο πλαίσιο της οποίας θα επιτραπεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση να επιδιώξει επιβολή οικονομικών κυρώσεων στην εταιρεία.
Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ενωση ζήτησε σήμερα από το δικαστήριο την επιδίκαση συμβολικής αποζημίωσης ύψους 1 ευρώ για παραβίαση όρων συμβολαίου εκ μέρους της AstraZeneca.
Ο συνήγορος της AstraZeneca διαμαρτυρήθηκε για την εκκίνηση από την Κομισιόν και δεύτερης αγωγής με το δεδομένο ότι μόλις έχει εκκινήσει η πρώτη.
Η AstraZeneca είχε αρχικά συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την παράδοση 300 εκατ. δόσεων εμβολίων μέχρι τα τέλη του Ιουνίου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει παραδώσει παρά 50 εκατ..
Ο συνήγορος της ΕΕ δήλωσε στο βελγικό δικαστήριο ότι η Ένωση είναι έτοιμη να αποδεχθεί την παράδοση των 300 εκατ. δόσεων που προβλέπει το συμβόλαιο μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου, υπό τον όρο ότι η εταιρεία θα παραδώσει 120 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του Ιουνίου.
Ο συνήγορος της AstraZeneca δήλωσε στον δικαστή ότι η εταιρεία «ελπίζει» να παραδώσει 100 εκατ. δόσεις μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης