Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johansson (ΕΕ) στο Delphi Forum: Πρέπει να δουλέψουμε τη σχέση μας με την Τουρκία

Johansson (ΕΕ) στο Delphi Forum: Πρέπει να δουλέψουμε τη σχέση μας με την Τουρκία
Η Επίτροπος σημείωσε ότι η Τουρκία φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 4 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες, αριθμό που αποτελεί τον μεγαλύτερο από όλες τις υπόλοιπες χώρες

Στις δύσκολες σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία αναφέρθηκε η Ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ylva Johansson, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
«Χρειάζεται να δουλέψουμε τη σχέση μας με την Τουρκία», ανέφερε η επίτροπος της ΕΕ.
Η Επίτροπος σημείωσε ότι η Τουρκία φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 4 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες, αριθμό που αποτελεί τον μεγαλύτερο από όλες τις υπόλοιπες χώρες.
«Θέλουμε συγκεκριμένες δράσεις από την Τουρκία», τόνισε αναφερόμενη στον έλεγχο και την πρόληψη, τις επιστροφές και την στήριξη των προσφύγων.
Πρόσθεσε δε, ότι «αυτό που είναι σημαντικό για την ΕΕ, είναι ότι θα θέλαμε να δούμε συγκεκριμένες δράσεις από την Τουρκία και για την πρόληψη και για την επανάληψη των επιστροφών. Και βεβαίως τη συνέχιση της στήριξης των προσφύγων που φιλοξενεί η Τουρκία».

Μεταναστευτικές ροές και Frontex

Η Ευρωπαία Επίτροπος μιλώντας για το πόσο έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια οι μεταναστευτικές ροές, τόνισε ότι σήμερα πια η πλειοψηφία όσων έρχονται παράνομα στην Ευρώπη, δεν δικαιούνται προστασίας και πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες τους. Σχετικά ανέφερε ότι βρίσκεται σε επαφή με τις ηγεσίες αφρικανικών χωρών που δείχνουν πρόθυμοι για συνεργασία για τον έλεγχο των αποχωρήσεων και τις επιστροφές των μεταναστών.
Τέλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Frontex, σημειώνοντας ότι πρέπει να λειτουργεί πολύ αυστηρά και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που υπάρχουν.
«Δεν είμαι ικανοποιημένη από τον χρόνο που χρειάστηκε για να τηρήσει τον νέο κανονισμό», είπε προσθέτοντας ότι «χρειάζεται συνολικά μία νέα νοοτροπία και κουλτούρα για πιο αποτελεσματική και ταχύτερη δράση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης