Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ ζητά από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «να καταδικάσει» τις τυφλές επιθέσεις

Το Ισραήλ ζητά από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «να καταδικάσει» τις τυφλές επιθέσεις
 Ο Ισραηλινός πρεσβευτής στις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ Gilad Erdan ζήτησε σε επιστολή του στον ΟΗΕ να «στηρίξει το θεμελιώδες δικαίωμα του Ισραήλ στη νόμιμη άμυνα»
Σχετικά Άρθρα

«Να καταδικάσουν απερίφραστα τις τυφλές επιθέσεις» από τη Λωρίδα της Γάζας, ζήτησε το Ισραήλ από το Συμβούλιο Ασφαλείας και τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Antonio Guterres, σε επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα μία ημέρα αφότου οι Παλαιστίνιοι ζήτησαν να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 13 Μαΐου 2021.
«Καλώ τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει χωρίς αμφισημίες τις τυφλές επιθέσεις των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας εναντίον Ισραηλινών πολιτών και κατοικημένων περιοχών και να στηρίξει το θεμελιώδες δικαίωμα του Ισραήλ στη νόμιμη άμυνα», αναφέρει στην επιστολή του ο Gilad Erdan, ο Ισραηλινός πρεσβευτής στις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ.

Ιερουσαλήμ

Ο Ισραηλινός διπλωμάτης τόνισε ότι το Ισραήλ δεν επιδιώκει την κλιμάκωση.
«Ωστόσο, έχει το δικαίωμα και το καθήκον να υπερασπιστεί τον πληθυσμό του και την εθνική κυριαρχία του και θα συνεχίσει να το πράττει με σθένος» πρόσθεσε.
Διαβεβαίωσε επίσης ότι το καθεστώς τον θρησκευτικών χώρων της Ιερουσαλήμ «δεν έχει αλλάξει και δεν θα αλλάξει».

Σύνοδος

Το Συμβούλιο Ασφαλείας πρόκειται να συνεδριάσει, για τρίτη φορά από τη Δευτέρα, την Παρασκευή 14 Μαϊου 2021.
Σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις του ωστόσο, που διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών, η αυριανή θα είναι δημόσια και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.
Τη νέα αυτή συνεδρίαση ζήτησαν η Τυνησία, η Νορβηγία και η Κίνα, χώρες με τις οποίες συντάχθηκαν επτά μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας: η Εσθονία, η Ιρλανδία, η Γαλλία, η Βρετανία, ο Νίγηρας, το Βιετνάμ και ο Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες.
Στις δύο πρώτες συνεδριάσεις οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτάχθηκαν στην έγκριση ψηφισμάτων που ζητούσαν τον τερματισμό των συγκρούσεων, κρίνοντάς τα «αντιπαραγωγικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης