Τελευταία Νέα
Διεθνή

SpaceX: Κατέθεσε σχέδιο για πτήση σε τροχιά του Starship από το Τέξας στην Χαβάη

SpaceX: Κατέθεσε σχέδιο για πτήση σε τροχιά του Starship από το Τέξας στην Χαβάη
Η πτήση σε τροχιά θα διαρκέσει πάνω από 90 λεπτά ενώ η SpaceX συνεργάζεται με την FCC, την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και τη NASA για την πραγματοποίησή της
Σχετικά Άρθρα

Το σχέδιό της για την αναβάθμιση των δοκιμών που πραγματοποιούνται στον πύραυλο Starship, σε μια πτήση που θα καταλήξει στα ανοικτά των ακτών της Χαβάης κατέθεσε η εταιρεία SpaceX του Elon Musk, στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (Federal Communications Commission – FCC) των ΗΠΑ την Πέμπτη 13 Μαΐου, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

Δοκιμαστικές πτήσεις

Η SpaceX πραγματοποίησε πολλές δοκιμαστικές πτήσεις πρωτότυπων πυραύλων Starship τον τελευταίο χρόνο, αλλά το σχέδιο που κατέθεσε την πρώτη προσπάθεια της εταιρείας να θέσει σε τροχιά τον πύραυλο.
Τα πρωτότυπα οχήματα Starship έχουν ύψος περίπου 150 πόδια ή περίπου το μέγεθος ενός κτηρίου 15 ορόφων και είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι, ενώ αντιπροσωπεύουν την πρώιμη έκδοση του πυραύλου που παρουσίασε ο Musk το 2019.
An artist's rendering shows SpaceX's Starship rocket launching on top of its Super Heavy booster.
Η τροχιά


Το αίτημα της εταιρείας αναφέρεί ότι θα εκτοξεύσει έναν πύραυλο Starship  από την εγκατάσταση ανάπτυξης της SpaceX στην περιοχή  Boca Chica του Τέξας και από την πλατφόρμα Super Heavy.
Στη συνέχεια, το όχημα θα διαχωριστεί «και θα προσγειωθεί στον Κόλπο του Μεξικού περίπου 20 μίλια από την ακτή», σημειώνεται.
«Το Starship θα συνεχίσει να πετάει ανάμεσα στα στενά της Φλόριντα,
Θα βρεθεί σε τροχία πάνω από τη Γη έως ότου πραγματοποιήσει μια στοχευμένη προσγείωση περίπου 100χλμ (~ 62 μίλια) από τη βορειοδυτική ακτή του Kauai στον ωκεανό.

Το πρόγραμμα

Η τροχιακή πτήση θα διαρκέσει πάνω από 90 λεπτά ενώ η SpaceX συνεργάζεται με την FCC, την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, τη NASA και την FAA (Πολιτική Αεροπορία).
Το πρόγραμμα Starship της SpaceX συνεχίζει να αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό, με την εταιρεία να πετυχαίνει την επιτυχημένη προσγείωση και ανάκτηση του Starship SN15 την περασμένη εβδομάδα.
Ήταν η πέμπτη δοκιμαστική πτήση μεγάλου υψομέτρου του πυραύλου και η πρώτη που ολοκληρώθηκε χωρίς την έκρηξη του πρότυπου πυραύλου.
Η εταιρεία αναπτύσσει το πρόγραμμα Starship για να ξεκινήσει τη μεταφορά φορτίου αλλά και επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη.
Εκτόξευση και προσγείωση


Σύμβαση με NASA

Τον περασμένο μήνα, η NASA ανέθεσε στο SpaceX συμβόλαιο σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή μιας παραλλαγής του Starship με στόχο τη μεταφορά αστροναυτών στην επιφάνεια στις Σελήνης για τις αποστολές Artemis του οργανισμού.
Ωστόσο, ενώ η εταιρεία Musk συνεχίζει να προχωρά με την ανάπτυξη του προγράμματος Starship, η NASA ανέστειλε το πρόγραμμα HLS, αφού η Blue Origin του Jeff Bezos και η θυγατρική Leidos Dynetics κατέθεσαν διαμαρτυρίες για την ανάθεση της σύμβασης.
Σε τροχιά

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης