Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραιτήθηκε από την αμοιβή του πρωθυπουργού Ιταλίας ο Mario Draghi - Έχει άλλα... εισοδήματα

Παραιτήθηκε από την αμοιβή του πρωθυπουργού Ιταλίας ο Mario Draghi - Έχει άλλα... εισοδήματα
Η απόφαση του Draghi να θυσιάσει τον πρωθυπουργικό του μισθό έχει ως στόχο να ενεργοποιήσει μια χορδή σε μια χώρα όπου οι υψηλοί μισθοί και τα προνόμια των βουλευτών δέχονται επίθεση συχνά από λαϊκιστικά κόμματα
Ο Mario Draghi παραιτήθηκε από την αμοιβή του πρωθυπουργού της Ιταλίας, ήτοι 115.000 ευρώ ετησίως.
Όπως έδειξε η ανακοίνωση για τα κέρδη, τους φόρους και τα περιουσιακά στοιχεία του Draghi, που δημοσιεύτηκε από την ιταλική κυβέρνηση, αναφέρεται ότι δεν θα λάβει «καμία αμοιβή οποιουδήποτε είδους» κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Ο Draghi, πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ορκίστηκε να ηγηθεί κυβέρνησης εθνικής ενότητας νωρίτερα αυτό το έτος μετά την κατάρρευση του προηγούμενου συνασπισμού της Ιταλίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.
Από τότε ξεκίνησε ένα φιλόδοξο πακέτο επενδύσεων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ύψους 248 δισ. ευρώ για να βοηθήσει στην επανεκκίνηση της ιταλικής οικονομίας που πλήττεται από πανδημία.
Η απόφαση να θυσιάσει τον πρωθυπουργικό του μισθό έχει ως στόχο να ενεργοποιήσει μια χορδή σε μια χώρα όπου οι υψηλοί μισθοί και τα προνόμια των βουλευτών δέχονται επίθεση συχνά από λαϊκιστικά κόμματα.

Άλλα εισοδήματα

Ο Draghi είναι ήδη λαμβάνει μεγάλες κρατικές συντάξεις από τους προηγούμενους ρόλους του ως επικεφαλής της Τράπεζας της Ιταλίας και γενικός διευθυντής του ιταλικού Υπουργείου Οικονομικών.
Η πιο πρόσφατη δήλωση φόρου εισοδήματος, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο πλαίσιο των πολιτικών διαφάνειας της κυβέρνησης, αποκάλυψε ότι κέρδισε 583.665 ευρώ το 2019.
Τα περιουσιακά στοιχεία του περιλαμβάνουν 10 ακίνητα, εκ των οποίων εννέα βρίσκονται στην Ιταλία και ένα στο Λονδίνο.
Ο Draghi είχε επίσης ετήσιο μισθό 401.400 ευρώ ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ΕΚΤ, όπως και η διάδοχός του Christine Lagarde.
Πριν ηγηθεί της ΕΚΤ, ο Draghi εργάστηκε ως διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης