Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό τριών μηνών έκλεισε ο χρυσός - Διαμορφώθηκε στα 1.842,9 δολάρια η ουγγιά

tags :
Σε υψηλό τριών μηνών έκλεισε ο χρυσός - Διαμορφώθηκε στα 1.842,9 δολάρια η ουγγιά
Σε υψηλό τριών μηνών έκλεισε ο χρυσός

Κέρδη για δεύτερη συνεχή ημέρα κατέγραψε σήμερα 14/5 ο χρυσός, συμπληρώνοντας παράλληλα και τη δεύτερη διαδοχική ανοδική εβδομάδα του, με την τιμή του να διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο.
Το πολύτιμο μέταλλο βρέθηκε υπό πίεση στις αρχές της εβδομάδας καθώς η άνοδος του πληθωρισμού οδήγησε υψηλότερα τις αποδόσεις των ομολόγων και ενίσχυσε το δολάριο, στρέφοντας τους επενδυτές στα ανταγωνιστικά του χρυσού ασφαλή καταφύγια.
Ωστόσο, οι νέες δηλώσεις στελεχών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ότι η αύξηση των τιμών καταναλωτή αναμένεται να είναι παροδική φαίνεται να άμβλυνε κάπως τους φόβους των επενδυτών, δίνοντας στον χρυσό τη δυνατότητα να κλείσει με ήπια κέρδη την Πέμπτη και να συνεχίσει ανοδικά και την Παρασκευή.
Τα στοιχεία δε που ανακοινώθηκαν σήμερα για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ έδωσαν επιπλέον ώθηση στην τιμή του μετάλλου, καθώς έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία έχει δρόμο ακόμη μπροστά της μέχρι να επανέλθει στα προ πανδημίας επίπεδα.
Το συμβόλαιο Ιουνίου για τον χρυσό σημείωσε άνοδο +1,04% και έκλεισε στα 1.842,9 δολάρια η ουγγιά, που είναι το υψηλότερο επίπεδο για το πιο ενεργό συμβόλαιο του μετάλλου από τις 10 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.
Σε εβδομαδιαία βάση ο χρυσός σημείωσε άνοδο 0,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης