Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Επιβεβαίωσε το βομβαρδισμό του κτιρίου στη Γάζα, γιατί το χρησιμοποιούσε η Χαμάς για στρατιωτικούς σκοπούς

Ισραήλ: Επιβεβαίωσε το βομβαρδισμό του κτιρίου στη Γάζα, γιατί το χρησιμοποιούσε η Χαμάς για στρατιωτικούς σκοπούς
Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι έπληξε το πολυώροφο κτίριο στη Γάζα, λέγοντας ότι το χρησιμοποιούσε η Χαμάς για στρατιωτικούς σκοπούς
Σχετικά Άρθρα

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν τον βομβαρδισμό του πολυώροφου κτιρίου στη Λωρίδα της Γάζας νωρίτερα σήμερα Σάββατο 15 Μαΐου και σημείωσαν πως το εν λόγω κτίριο το χρησιμοποιούσε η Χαμάς για στρατιωτικούς σκοπούς.
Σύμφωνα με τις IDF, το κτίριο, όπου στεγάζονταν τα γραφεία του Associated Press και του Al Jazeera, χρησιμοποιείτο από τη Χαμάς ως κεντρικά των υπηρεσιών πληροφοριών της, μεταξύ άλλων.
«Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας έπληξαν έναν αριθμό τέτοιων κτιρίων τις τελευταίες ημέρες, όμως πριν το κάνουμε, λαμβάνουμε μέτρα προκειμένου να προσπαθήσουμε και να διασφαλίσουμε ότι άμαχοι δεν θα πληγούν.
Καλέσαμε τους ενοίκους του κτιρίου και τους ειδοποιήσαμε να φύγουν.
Στείλαμε μηνύματα sms….
Παρείχαμε επαρκή χρόνο για την εκκένωση του κτιρίου», επισημαίνουν οι IDF στην αγγλική έκδοση του λογαριασμού τους στο Twitter.
«Θα το πούμε ξανά: Όταν η Χαμάς εγκαθιστά στρατιωτικά στοιχεία στο εσωτερικό ενός τέτοιου κτιρίου, αποτελεί έναν νόμιμο στρατιωτικό στόχο.
Πρόκειται ξεκάθαρα για διεθνές δίκαιο.
Όλα τα πολυώροφα κτίρια, που στοχοθέτησαν οι IDF, χρησιμοποιούντο για στρατιωτικούς σκοπούς, το καθένα εξ αυτών», τονίζουν οι IDF.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης