Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παλαιστίνη - Υπουργείο Υγείας: Ακόμη 26 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στις 16/5 από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα

Παλαιστίνη - Υπουργείο Υγείας: Ακόμη 26 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στις 16/5 από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα
Ο στρατός του Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι εξαπέλυσε πλήγμα εναντίον της οικίας του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, του Yahya Sinouar

Σκοτώθηκαν 26 Παλαιστίνιοι από τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας την Κυριακή 16/5 , ανακοίνωσε το τοπικό υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στον παλαιστινιακό θύλακα σε 183.
το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας κατήγγειλε ότι τα σημερινά πλήγματα είχαν στόχο δύο σπίτια, ενώ ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι μελετά τις πληροφορίες.
Πάντως, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία, 47 παιδιά είναι ανάμεσα στους νεκρούς.
Σύμφωνα με παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, 1.200 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί από τη Δευτέρα όταν ξεκίνησε ο νέος κύκλος βίας μεταξύ του ισραηλινού στρατού και ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων στη Γάζα.

Ισραηλινό στρατός: Βομβαρδίστηκε το σπίτι του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς

Στο μεταξύ, νωρίτερα την Κυριακή 16/5 ο στρατός του Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι εξαπέλυσε πλήγμα εναντίον της οικίας του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, του Yahya Sinouar, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν αυτός βρισκόταν εντός της οικίας.
Ο στρατός «επιτέθηκε στην οικία του Yahya Sinouar και του αδελφού του, ενός τρομοκράτη», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός στο Twitter, όπου δημοσίευσε και βίντεο στο οποίο φαίνεται ένα κατεστραμμένο σπίτι μέσα σε ένα σύννεφο σκόνης.
Αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στην περιοχή επιβεβαίωσαν ότι το σπίτι του Yahya Sinouar βομβαρδίστηκε.
Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο είχε επανεκλεγεί στην προεδρία του πολιτικούς γραφείου της Χαμάς για τη Λωρίδα της Γάζας, ενός θύλακα όπου ζουν 2 εκατομμύρια άνθρωποι και κυβερνάται από το ισλαμιστικό κίνημα.
Ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς , Yahya Sinouar, ο οποίος κρατούνταν στο Ισραήλ πάνω από 20 χρόνια και απελευθερώθηκε στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων, ενώ εξελέγη για πρώτη φορά στη θέση αυτή τον Φεβρουάριο του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης